fbpx

Klaus Iohannis: „S-au confirmat 29 de cazuri, sunt încă foarte puține. Numărul mic se datorează măsurilor preventive”

0 1.097

⇓ Ascultă știrea ⇓

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți seară, că, deși s-au confirmat 29 de cazuri de infectare cu coronavirus în România, nu putem vorbi despre o răspândire comunitară. Șeful statului a spus că număr mic se datorează măsurilor preventive și acțiunilor eficiente ale autorităților.

Afirmațiile au fost făcute de șeful statului după ce a participat la o videoconferință cu șefii de stat sau de guvern din țările membre ale UE pe tema măsurilor privind gestionarea COVID-19, scrie Mediafax.

„Riscul unei pandemii rămâne ridicat. Europa este în stare de mobilizare. Protejarea cetățenilor UE e prioritatea zero și am discutat măsurile care se impun. Doar prin măsuri comune vom reuși să gestionăm eficient criza. Deși s-au confirmat 29 de cazuri în România, sunt încă foarte puține. Nu avem răspândire comunitară, știm cazurile unde s-au infectat. E esențial să prevenim răspândirea necontrolată a infecției. Numărul mic al infecțiilor se datorează acțiunii eficiente a autorităților și măsurilor preventive. Toate măsurile sunt gândite pentru a preîntâmpina un rău mai mare. E vital să facem acum mici sacrificii pentru a evita pe viitor unele mult mai mari”, a spus Iohannis, într-o declarație de presă.

Președintele a anunțat că miercuri va avea o întâlnire cu premierul și ministrul Finanțelor.

De asemenea, șeful statului a făcut apel la români să respecte cu strictețe recomandările autorităților.

„Le transmit un mesaj de solidaritate compatrioților din Italia. Am cerut autorităților să fie mobilizate pentru a-i ajuta pe românii din Italia care au nevoie de asistență. (…) Mai mult rău ne pot face lipsa de responsabilitate și grijă, neîncrederea și panica. La fel de nocive sunt răfuielile politice și încercările unora de a câștiga capital electoral prin găsirea vinovaților de serviciu. E momentul să fim buni cetățeni”, a mai spus Iohannis.

În prezent, în România sunt 29 de pacienți infectați cu noul tip de coronavirus.

Sursa: Mediafax

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.