Iohannis: „Carantina sau autoizolarea sunt obligatorii, oricât de neplăcute ar fi”

0 1.782

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi seara, că, acolo unde se impun, carantina sau autoizolarea la domiciliu sunt obligatorii, chiar dacă sunt neplăcute sau creează disconfort.

„Carantina sau autoizolarea, acolo unde se impun sunt obligatorii, oricât de neplăcute ar fi sau oricât disconfort temporar ar crea. Nedeclararea tuturor informațiilor către medici și ignorarea restricțiilor de autoizolare sau de carantină pot avea efecte foarte grave atât asupra persoanei care face aceste lucruri, cât și asupra apropiaților săi sau chiar asupra întregii comunități. Împiedicând răspândirea virusului în comunitate, câștigăm timp prețios pentru a lupta cu acest flagel”, a afirmat Klaus Iohannis, joi la Palatul Cotroceni.

Șeful statului a adăugat că dacă ne comportăm „responsabil și prudent sprijinim în mod direct atât medicii, cât și oamenii bolnavi care au realmente nevoie de îngrijire de specialitate”.

Acesta a mai spus că depinde de fiecare dintre noi să ajutăm medicii, pentru că mereu, în cazul unei epidemii sau pandemii sistemul medica e supus unei presiuni uriașe.

„Peste tot în lume, în cazul unei epidemii sau pandemii, sistemul medical este supus unei presiuni uriașe. Depinde de fiecare dintre noi să punem umărul la atenuarea acestei presiuni. Ajutând medicii, îi ajutăm practic pe semenii noștri a căror viață sau sănătate ar fi în mare pericol fără asistență medicală”, a conchis președinte Iohannis.

Până acum, sunt 50 de persoane infectate cu noul coronavirus în România.

Sursa: Mediafax

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.