coronavirus | ilie carabulea - „măsurile luate de guvern pot fi dure pentru transportatori, dar vor fi benefice pe termen mediu-lung. e spre binele nostru, al tuturor”

În contextul pandemiei cu Coronavirus, instituirea, de către statele afectate, a măsurilor de prevenție a blocat transportul internațional de persoane. Fondatorul Atlassib, cea mai mare companie de transport internațional de persoane, crede, însă, ca aceste măsuri au fost absolut necesare. „Apreciez foarte mult măsurile luate de guvernul roman. Pot fi dure pentru transportatori, dar le apreciez ca fiind benefice pe termen mediu-lung. Sunt necesare, pentru că acum este vorba, în primul rând, de binele nostru, al tuturor”, declară omul de afaceri sibian.

Măsuri de sprijin pentru călători 

„Pentru noi a fost evident de la bun început că viețile românilor plecați la muncă în alte țări vor fi date complet peste cap, și că foarte mulți dintre aceștia își vor dori să revină acasă, la cei dragi. În momentul de față, nu mai putem transporta pasageri, datorită închiderii granițelor în Ungaria am suspendat transportul către și dinspre Italia, Germania, Franța, Austria, Belgia și Olanda.” declară Ilie Carabulea. Ce se întâmplă cu cei care au achitat deja bilete, și așteptau plecarea? Compania a luat măsuri urgent, și  le garantează acestora reprogramarea plecarilor, pentru date ulterioare. „ Este o situație delicată, din păcate, în cei aproape 30 de ani de activitate nu ne-am confruntat niciodată cu așa ceva. E o pandemie globală, nu este vina nimănui, nici a pasagerilor noștri, nici a companiei noastre. Iar noi nu putem decât să încercăm să facem față cât mai bine acestei epidemii, și să-i asiguram pe toți călătorii noștri că fiecare dintre ei va putea reprograma plecarea, la o dată la care va fi posibil, și sigur.” spune Ilie Carabulea.

Accentuând gravitatea situației, Ilie Carabulea spune că Atlassib&Atlantic Travels International a respectat cu strictețe toate măsurile impuse de autorități. Mai mult decât atât, a reprezintat un ajutor real pentru acestea. Baza de date foarte clară și transparentă pe care o deține compania a permis monitorizarea eficientă a pasagerilor care au intrat în țară până acum. Autoritățile au urmărit foarte ușor exact de unde au venit călătorii, și la ce destinație au ajuns, astfel că procesul de prevenire al răspândirii acestei epidemii a fost mai eficient.

Coletăria – singura legătură viabilă cu cei dragi 

În contextul epidemiei, serviciile de coletărie oferite de către Atlassib&Atlantic Travels International rămân o legătură viabilă cu cei dragi. Fondatorul Atlassib spune că doar pentru țările grav afectate s-a sistat livrarea și preluarea de colete, lucru, de altfel, normal în situația actuală.


„Pentru conaționalii noștri care nu se pot întoarce acasă, facem tot posibilul să menținem o parte din serviciile care le pot fi de ajutor. În momentul de față mai putem livra colete spre și dinspre Germania, și vom face toate eforturile posibile pentru a oferi aceste servicii în condiții de maximă siguranță. O soluție la care ne-am gândit pentru a ușura accesul la serviciile de coletărie, este chiar reintroducerea serviciului de predare-primire la domiciliu, începând cu 1 aprilie. Astfel, sperăm să îi ajutăm pe oameni să evite deplasările inutile.” spune Ilie Carabulea.

Criza generată de pandemia de coronavirus este una temporară, și oamenii ar trebui să își păstreze calmul, și să coopereze cu autoritățile, declară Ilie Carabulea. “Estimez că această pandemie, în România va începe să se estompeze spre finalul lunii aprilie, iar la nivel mondial, se va sesiza o relaxare spre începutul lunii iunie. Apoi lucrurile vor intra încet-încet pe făgașul normal. Până atunci, cred că e important ca toată lumea să rămână cât mai calmă, și să fie cooperantă. Autoritățile române au luat decizii bune, destul de devreme, astfel încât cât mai mulți dintre noi să rămânem sănătoși. Iar acesta e singurul lucru care contează în momentul de față.”coronavirus | ilie carabulea - „măsurile luate de guvern pot fi dure pentru transportatori, dar vor fi benefice pe termen mediu-lung. e spre binele nostru, al tuturor”

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

Publică

  1. Nu mai publicati articole despre pacaliciul asta! Probabil ca o inceput sa sponsorizeze pe la ziarele aflate la anaghie, de incep sa apara articole cu elucubratiile purtatorului sau de cuvant – ca el nu poate stoarce o fraza coerenta (nu il ajuta mansarda; DAR… fericiti cei SARACI CU DUHUL!).

  2. Bine că gura îi este de aur, dar nu ar dona cât de puțin spitalului clinic județean, nemernicule.