plata credit bani banca

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a anunțat, marți seară, la Digi24, că Guvernul pregătește o ordonanță de urgență prin care cei care nu își pot plăti ratele vor putea depune o cerere la bancă pentru a cere amânarea plății ratelor.

Ministrul Finanţelor promite sprjin pentru românii cu rate

Ministrul a spus că va prezenta măsura joi, printr-o ordonanță, și că măsura va fi aplicată pe un termen mai lung, ”mai aproape de șase luni, decât de trei luni”. Cîțu a transmis că persoanele cu credite bancare vor fi ajutate și ulterior acestei perioade, dar că nu va fi vorba de o șterge a ratelor, ci de o păsuire de care vor beneficia și persoanele fizice, și cele juridice, potrivit g4media.ro.


Ce spune sibianul Dan Suciu de la Banca Naţională

Creditul pentru care nu se va mai plăti o rată din cauza epidemiei de COVID-19 nu va mai fi considerat neperformant, iar banca nu este obligată să constituie provizioane sau să ia măsuri împotriva celui care nu face această plată, a declarat, marţi seara, purtătorul de cuvânt al Băncii Naţionale a României (BNR), Dan Suciu. “În cazul unei rate neplătite a unui credit cauzată de situaţia epidemiei de COVID-19 creditul respectiv nu va fi considerat neperformant. În consecinţă, banca nu este obligată să constituie provizioane, să-l declare un credit problemă, să ia măsuri împotriva celui care nu face această plată sau să vină cu costuri suplimentare care se răsfrâng asupra celui care nu plăteşte. Noi am creat acest cadru în care decizia de plată pe care o poate lua fie banca, fie autoritatea statului, printr-o lege sau Ordonanţă de Urgenţă, poate să nu ducă la costuri suplimentare şi să permită creditului respectiv să rămână un credit valid fără constrângerile pe care le-ar impune un credit în care ratele nu sunt plătite”, a explicat Suciu, la Digi 24, citat de Agerpres.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică