Iohannis anunță o rectificare bugetară – Mai mulți bani pentru sănătate și pentru șomaj. Putem amâna și plata ratelor bancare

0 1.010

⇓ Ascultă știrea ⇓

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat, miercuri, că se conturează o rectificare bugetară extraordinară. Banii vor fi alocați domeniului Sănătății și celui ce vizează șomajul tehnic. Totodată, șeful statului a spus că se amână plata ratelor la bancă.

„Se conturează o rectificare bugetară, o rectificare bugetară extraordinară care se face în această stare de urgență. Se va face pe două paliere. Este nevoie pentru a aloca mai mulți bani pentru Sănătate. Sănătatea oamenilor este o prioritate. A doua chestiune se referă la oamenii care, din varii motive, nu mai pot merge la serviciu și atunci este nevoie de bani pentru a suplini banii care se alocă pentru șomaj tehnic”, a spus, miercuri, președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a spus și că, joi, se va da o ordonanță de urgență care permite amânarea plății ratelor la bancă.

„A doua chestiune care îi va bucura pe foarte mulți români. Guvernul este pregătit ca mâine să dea ordonanța de urgență care permite amânarea plății ratelor la bancă, pe de o parte pentru persoanele fizice, dar și pentru firmele din România. La cererea celor care au datorii la bănci, plata ratelor se poate amâna cu până la 9 luni. Deci practic ratele pot fi amânate până la sfârșitul acestui an. Suntem convinși că până atunci economia își va reveni. Oamenii își vor reveni și atunci lucrurile vor intra mult mai ușor în normalitate”, a mai declarat Iohannis.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...