ce afaceri rezistă pe timp de criză - idei cu care nu dai greș

Coronavirusul ne-a dat complet viaţa peste cap. Dintr-o dată îţi dai seama că e o boală cu potenţial letal. Nici nu mai poţi face lucruri care altă dată ţi se păreau normale. Cum ar fi să îţi faci o programare la medic. Mai mult, sunt externati oameni pentru a le face loc celor virusati. Inclusiv medicii veterinari au pus lacăt la prăvălie. Nu mai vorbesc de saloane de înfrumuseţare, clinici de estetică, restaurante şi magazine de tot felul.

Acum se cern foarte simplu lucrurile: care sunt afacerile cu care nu dai greş? Cele care pot rezista şi în vremuri de restrişte. La o adică, şi pe timp de război unii au trăit bine.

Consultantul fiscal Adrian Benţa face apel la bine cunoscuta piramidă a nevoilor de bază.

„Sunt nevoile de bază, cum ar fi alimentele. Apoi nevoile medii, să ai o casă, o familie etc. Apoi nevoile elevate. Cred că nevoile elevate vor fi întotdeauna primele suprimate şi ne întoarcem la nevoile de bază. Asigurarea energiei electrice, asigurarea apei, a medicamentelor”, explică Adrian Bența.

Medicamente şi echipamente medicale

Evident, e una din afacerile cu care nu dai greş indiferent de vremuri. Şi pe timp de război şi pe timp de pace ai nevoie de ele

Producătorii de pâine şi produse de bază

Ce se cumpără în această perioadă? Făină, ulei, pâine, apă plată îmbuteliată, conserve, alimente refrigerate. S-au mai cumpărat şi detergenţi, săpun, dezinfectanţi, spirt, hârtie igienică. Afacerile cu care nu dai greş se bazează strict pe nevoile de bază.


Salubritate

Consumul se vede în tonele de gunoi. Groapa de gunoi în sine e o afacere bună. Apoi, vorbim de sortarea gunoiului și reciclarea lui. Pe scurt, gunoiul e o sursă bună de venit, aşa cum poate fi şi fierul vechi.

Pompe funebre

Da, se moare, măcar de asta poţi fi sigur. Până de curând, înmormântarea era chiar o chestie de fală la români, cu obiceiuri care mai de care mai fistichii. Pomeni, colivă şi prosopele pentru diverse întrebuinţări, colaci si colăcei, lumânări mai mari sau mai mici. Cioclii vor rezista probabil cu brio. Nu îi invidiază nimeni dar cineva trebuie să o facă şi pe asta.

Indiferent de vremuri și viciile se vor vinde bine.

Citește știrea pe larg aici.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică