Elevii ar putea da BAC-ul și Capacitatea în iulie

666

Ministrul Educației, Monica Anisie, a vorbit marți despre măsurile luate la nivel de minister privind reluarea cursurilor școlare. A anunțat că este posibil ca elevii de clasa a VIII- a și a XII-a să susțină BAC-ul și examenul de capacitate în luna iulie.

În contextul actual, reluarea cursurilor nu este posibilă și redeschiderea școlilor va depinde numai de modul în care va evolua pandemia de coronavirus, a explicat ministrul Educației.

Monica Anisie, a declarat luni că este posibil ca BAC-ul și Capacitatea să fie susținute în luna iulie. Ministrul a precizat că, probele de examen nu vor cuprinde subiecte din semestrul al doilea.

Premierul Ludovic Orban a anunțat pe 9 martie decizia de suspendare a cursurilor din învățământul preuniversitar în perioada 11 martie – 22 martie, cu posibilitatea de prelungire. Ulterior, și instituțiile de învățământ superior au anunțat măsuri similare. Pe 15 martie, Ministrul Educației a declarat că școlile vor rămâne închise și în perioada în care este decretată stare de urgență. Starea de urgenţă a fost declarată o zi mai târziu, iar președintele Klaus Iohannis a anunțat ieri prelungirea cu încă o lună, până pe 16 mai. Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, spune că este exclusă posibilitatea înghețării anului școlar.

Știre în curs de actualizare.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.