Salarii majorate pentru mai multe categorii de bugetari – Unele și cu sută la sută

2.929

Legea 42/2020 pentru modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice – care mărește cu 100 % salariile angajaților de la Institutul pentru studierea problemelor minorităților naționale, cu 30 % salariile personalului din cadrul bibliotecilor naționale sau de importanță națională, Bibliotecii Academiei Române, precum și din cadrul muzeelor de importanță națională, și cu 20 % salariile personalului din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier – I.S.C.T.R., Autorității Rutiere Române și Autorității Navale Române – a fost publicată în Monitorul oficial din 6 aprilie și va intra în vigoare joi, 9 aprilie.

Majorările sunt introduse în lege de trei deputați. Deputata UDMR Eva Andrea Csep a introdus amendamentul privind majorarea cu 100% a salariilor celor de la Institutul Minorităților, scrie G4Media.

”Amendamentul formulat este necesar pentru creșterea salariului personalului din cadrul Institutului, deoarece, asemenea celorlalte institute de cercetare și studierea problemelor minorităților sau holocaustului, cum ar fi Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” este necesară majorarea salariilor. Pentru eliminarea diferențelor salariale între personalul instituțiilor care desfășoară activități de cercetare științifică, dezvoltare tehnologică şi proiectare”, a argumentat deputata UDMR.

Potrivit CV-ului de pe site-ul Camerei Deputaților, Eva Csep a fost șefa de campanie a europarlamentarului Gyorgy Frunda și manager al postului de radio Erdely FM.

Deputatul comunității evreiești, Silviu Vexler, a majorat salariile bibilotecarilor și muzeografilor cu 30 %. El este consilierul personal al preşedintelui Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, Aurel Vainer.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.