bilanț sumbru în germania: numărul morţilor a trecut de 2.500, cel al infecţiilor este de peste 117.000
Foto: AP Photo/Markus Schreiber.

Germania a anunţat sâmbătă dimineaţa 4.133 de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 şi 171 de noi decese, cauzate de pandemia de COVID-19.

Institutul Robert Koch, agenţia guvernului federal german responsabilă cu controlul şi prevenirea bolilor a dat publicităţii ultimul bilanţ al îmbolnăvirilor cu COVID-19. La nivelul întregii ţări s-au consemnat 4.133 noi cazuri de infectare, ducând astfel la un număr total de 117.658 de persoane care au contactat noul coronavirus. Este o scădere semnificativă faţă de ziua de vineri, când au fost raportate 5.323 cazuri, însă situaţia rămâne îngrijorătoare.

În privinţa deceselor, sâmbătă au fost raportate 171, ceea ce duce numărul total al morţilor de COVID-19 la 2.544.


Cancelarul Angela Merkel declarat joi, într-o conferință de presă, că ultimele rapoarte despre coronavirus constituie un “motiv de speranțe prudente”, deoarece numărul infecțiilor începe să scadă. “Dar nu avem voie să fim imprudenți. Trebuie să ne concentrăm, situația este fragilă”, a subliniat Angela Merkel.

Săptămâna trecută, guvernul german a decis extinderea măsurilor restrictive pentru stoparea pandemiei de COVID-19, până pe data de 19 aprilie.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică