sesizare de pe mihai viteazul - voluntarii bisericii au intrat în scări și au sunat la uși ca să lase sfintele paști
foto: arhivă

Se întâmplă la Sibiu: Voluntarii bisericii împart, vineri, în mai multe zone ale orașului, Sfintele „Paști”. O cititoare spune că, pe Mihai Viteazul, nu sunt respectate regulile.

O cititoare Ora de Sibiu ne-a trasmis că, pe Bulevardul Mihai Viteazul din Sibiu, Sfintele „Paști” nu sunt distribuite conform regulilor impuse. Voluntarii merg la credincioși din ușă în ușă.

„Voluntarii bisericii de pe Mihai Viteazul intră în blocuri și sună la fiecare ușă împărțind pâinea sfințită! Nu au voie să intre în bloc!!!! De ce nu respectă regulile? (…) Eu nu le-am deschis, dar nu e în regulă să meargă din ușă în ușă și să sune. Eu sunt șefa de scară (…) Nu sunt de acord ca regulile ordonanței militare să nu fie respectate de acești voluntari”, spune Estera Szekely, cititoarea care ne-a semnalat cazul.

Sibienii care locuiesc la bloc ar trebui să primească anafura prin intermediul Asociațiilor de Proprietari. Mai exact, fiecare bloc și scară trebuie să desemneze o persoană care să ia Paștile și să le distribuie celorlalți locatari. Pe Mihai Viteazul însă, nu se procedează așa.


„Credincioșii care locuiesc la bloc, vor primi Sfintele Paști prin intermediul reprezentanților Asociațiilor de Proprietari, fiecare bloc și scară, va desemna o persoană care ia Paștile și le distribuie celorlalți locatari. Sibienii care locuiesc la casă, trebuie să facă solicitare telefonică la parohia de care aparțin și să ceară livrarea Paștilor la domiciliu”, a transmis un reprezentant al Arhiepiscopiei Ortodoxe Sibiu.

Cititoarea care a semnalat cele întâmplate mai spune că ea respectă toate regulile și nu i se pare normală această situație. „Dezinfectez butonul soneriei… Eu respect toate regulile și deși între 11-13 am voie să ies, nu o fac în fiecare zi, asta înseamnă să fii responsabil. Se pare ca unii din păcate nu ne ocrotesc. (…) E trist că e vorba de cei aleși de biserică! Am fost sigură că așa se va întâmpla, să vedeți ce se va intămpla cu împărțirea luminii”, mai spune Estera Szekely.

Ultima oră

Participă la discuție

14 Commentarii

Publică

  1. 1. Remarc faptul ca binevoitoarea doamna a sesizat exact “organele competente”: un ziar online
    2. Daca ne agitam toti sa comentam profund, cred ca uitam cum ne jucam in copilarie telefonul fara fir si cum de la primul transmitatotor la ultimul receptor mesajul se denatura inevitabil. Deci, poate nu ar trebui sa luam cu valoare absoluta de adevar absolut tot ce sesizeaza distinsa doamna.
    3. Poate ca ar fi nedrept ca, din cauza unui sef de scara care ar refuza sa deschida usa blocului, toti locatarii sa nu aiba dreptul de a decide daca isi deschid sau nu usa la care bat Sfintele Pasti.
    Sanatate multa tuturor! Haideti sa ne amintim cum sa ne iubim unii pe altii!

  2. De ce nu ati luat pt toti vecinii de pe scara dvs stimata sefa de scara si de ce nu ati propus sa se faca la fel si pe celelalte scari din bloc daca tot va laudati ca le respectati pe toate.
    Toata lumea sesizeaza probleme dar nimeni nu vine cu solutii.
    Ar fi timpul sa redevenim vecini si sa ne implicam activ mai mult fiecare dintre noi.

  3. Dragul de tine Andrei, cred că ai un cap cît Casa Poporului dacă “gîndești” în locul atitora care nu gîndesc!!
    Nu cumva ești vreun Andrei de pe la ……Budapesta!!??

  4. Dacă aduceau de la Papa sau de la Johanis era bine Estera Szekely?? Atunci mai sunai la ziar!!??
    Nu că poate nu ai avea dreptate dar lasă un român ortodox să facă asta!!
    S-A umflat corectitudinea în tine!!!
    DOAMNE AJUTĂ și SĂNĂTATE dragi ROMÂNI!!@

  5. Îl căutau pe progresistul Dan Barna. Din păcate era la un pahar de vorba cu Andrei Caramitru. Sondajele i-au scăzut și plănuia cum sa abordeze teme noi. Ar trebui sa-l sperie, pentru că un nou partid își va face prezenta pe scena politica și îl va lăsa fără voturi.

  6. Eu ca și curier urc in toate blocurile până la ușa apartamentului, chiar clienții îmi cer sa urc(deși în perioada aceasta firma a zis sa nu o facem. Și își mai pun unii pe Facebook că fac sport. Oricum câștig timp daca urc, abia se mișcă, mai ales tinerii). Așa că este deplasat comentariul referitor la voluntari. Indiferent de bloc , sc, etc ,ap, de când a început nebunia cu pandemia asta(psihoza) am urcat la toți și peste tot și nu am nimic , decât mai multa oboseala din cauza volumului exagerat de mare de livrări. E normal sa ai multe, dar că acum nu au fost niciodată ( oamenii stau acasă și comanda de pe net).mai mult tinerii stau acasă nu și restul….

  7. Stimata doamna am si eu o intrebare. Cumparati paine? Banuiesc ca da. De unde stiti ca cel care o produce respecta toate normele de igiena? Sau cel care o manipuleaza? Eu cred ca se exagereaza foarte mult. Si mai am o intrebare ….sunteti ortodoxa doamna Estera? Dupa nume eu zic ca nu. Atunci nu cred ca puteti sa vorbiti in numele ortodocsilor.

    1. Doamna, in primul rand intr0un magazin nu intra atatia oameni cat sunt implicati iin imprastierea luminii si nu intr- un trimp asa de scurt, doi la mana omul poate trai un an fara lumina si paine in vin( si va spun asta ca ortodox, nu conteaza ce religie are doamna sa va fie rusine ca diferentiati oamenii pe tema asta) in schimb nu poate trai fara PAINE SI ALTE ALIMENTE, ca sa nu mai zic ca daca Iisus ar fi fost printre noi nu near fi cerut sa ne expunem unui asemenea risc in numele lui.Adevarata credinta vine din suflet nu prin obiecte sau alte cai – cititi cele zece porunci.

  8. Diferenta domnilor care nu ganditi este urmatoarea, seful scarii in caz ca este infectat/infectata si raspandeste virusul o face doar in scara sa, pe cand voluntarul o face la mii de oameni.Ei poarta manusi si masca care sa Ii protejeze PE EI, ei daca iau virusul pe acele manusi sau pe haine de la o singura persoana din acele cateva mii se intampla un dezastru. Doarmna are dreptate.De cand ne permitem sa dezbatem cand in joc sunt vietile oamenilor,regulile sunt clare si trebuiesc respectate, cei care nu o fac are trebui sa raspunda penal avand in vedere ca e o tentativa la viata cuiva.Cei care comenteaza aiurea sunt la fel de vinovati pentru ca raspandesc prostia.

    1. Asta înseamnă sa subestimezi puterea, acesta doamnă s-a simțit nebăgată în seamă și a făcut sesizare. Ce se întâmplă d-le în țara asta, dar chiar așa, “șefei” să îi luați atribuțiile ????.

  9. Abia a asteptat o ratacita sa comenteze. Si presa sa preia, sub protectia “anonimatului”. Frumos.

  10. Care e diferenta intre a distribui direct de către voluntari sau de șeful scării?
    De unde sa stiu eu că șeful scării nu ma poate infecta?
    Daca acel voluntar este purtător asimptomatic al virusului ma îmbolnăvesc oricum, fie ca iau direct de la el sau prin șeful de scara care ia de la el.
    I-am văzut și eu pe acei voluntari si erau echipați conform cu recomandările ordonanței militare.
    Eu zic ca exagerati, stimată doamnă!
    Rămâneți dumneavoastra acasă si lăsați tinerii sa se expună. E mai safe pentru toți!
    Paste fericit!

    1. Daca tot aveți atatea de comentat , atunci rog sa fie restricție totala pt toți și toate, sa nu se mai găsească să comenteze toți “deștepții care-si permit” și să nu mai comande prin curier ,glovo , Dedeman, Carrefour, etc , plus rog, fac apel să-și închidă și internetul!!!!!!!!!! M-am saturat de toți și toate …… Și …… As zice mai multe dar mă abțin