Ministrul Muncii, despre plata șomajului tehnic: ”Vineri se vor face ultimele plăți aferente lunii martie”

761

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat, pe Facebook, că vineri vor fi procasate ultimele plăți pentru șomajul tehnic aferente lunii martie. Aceasta a anunțat că vor rămâne pentru luni trei zone din țară, unde este nevoie de verificări suplimentare.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat, pe Facebook, că după rectificarea bugetară banii au intrat în conturile Ministerului, iar vineri sunt procesate ultimele plăți aferente lunii martie.

„De final de zi #lamuncă, am un sentiment de muncă cu folos văzând că am început, de îndată ce au intrat banii în conturile noastre după rectificarea bugetară, a doua etapă de plăți pentru #SomajTehnic. Și la ANOFM și la ANPIS. Mâine (vineri-n.r.) sunt procesate ultimele plăți aferente lunii martie. Vor mai rămâne pentru luni, 3 zone din țară care au nevoie de verificări suplimentare. Cum a fost un proiect nou, și pentru adminstrație și pentru angajatorii/profesioniștii care au depus cereri, au apărut tot felul de situații de clarificat”, a scris Violeta Alexandru pe rețeaua de socializare.

Ministrul Muncii a mai spus că România este una dintre puținele țări europene cu un tip de sprijin guvernamental accesat simpul, șomajul tehnic.

„Am reușit. România este printre puținele țări europene cu un tip de sprijin guvernamental accesat simplu, #ȘomajulTehnic, un demers pe care l-a dus la final. De la legiferare, trecând prin consultare, prin rectificare până la plăți suntem, este adevărat, la un bilanț al primei etape de evaluare, una intermediară, după primele plăți din tot programul, cele din martie. Cu toate verificările minimale interne (verificări aprofundate se vor face după perioada de criză), cu un sistem modern de înregistrat cereri creat în câteva zile, din resurse interne, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, cu o comunicare continuă cu beneficiarii, se poate face treabă”, a mai scris Voleta Alexandru.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.