Alte șase persoane s-au vindecat de coronavirus la Sibiu – În total sunt 269

0 374

Crește numărul persoanelor vindecate de coronavirus la Sibiu. În total, 269 de oameni au fost externați din cei 459 confirmați pozitiv.

„În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost efectuate un număr de 3772 de teste. În ceea ce privește numărul de persoane confirmate în urma testării SARS CoV-2, în județul Sibiu sunt 459 de persoane confirmate pozitiv (dintre care 431 adulți și 28 copii) și 1936 de persoane confirmate negativ. Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 269 de persoane, iar 37 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv”, informează Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Peste 700 de sibieni izolați la domiciliu

Numărul persoanelor izolate la domiciliu a crescut în ultimele 24 de ore. Luni, erau monitorizate 539 de persoane, iar marți, 743.

„La data curentă, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu monitorizează un număr de 743 persoane izolate și 204 persoane în carantină”, mai spune Andreea Ștefan.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a pus la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice două numere de telefon (0269-211254 și 0269-216103 și adresă de mail cjcci@isusibiu.ro), la care sibienii au efectuat în ultimele 24 de ore 123 de apeluri pentru a solicita diferite informații, în contextul COVID-19. Menționă că, activitatea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției se desfășoară operativ non-stop la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice locale, în vederea gestionării tuturor situațiilor apărute în contextul prevenirii răspândirii virusului SARS CoV-2.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 41 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 108 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

Stare de alertă – Oamenii legii sunt în stradă

Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. În cursul zilei de ieri, 18 mai a.c., au fost desfășurate 74 de misiuni, în cadrul cărora au fost verificate 423 de persoane și 1 societate comercială cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse pe timpul stării de alertă.

Pentru o informare corectă a cetățenilor asupra măsurilor adoptate pentru Starea de Alertă, ce trebuie respectate în această perioadă, recomandăm accesarea platformei www.fiipregătit.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.