video: noul manager de la spitalul județean - „una din prioritățile mele este reabilitarea secțiilor”
Dr. Liliana Coldea, manager SCJU Sibiu

Liliana Coldea, noul manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, a fost invitata Deliei Pușcă la emisiunea „Interviuri pe Față”. Liliana Coldea a mărturisit că, în următorii trei ani de mandat, una dintre priorități este aceea de a reabilita secțiile spitalului care nu au fost modernizate. 

YouTube video

Noul manager al SCJU Sibiu a declarat că a fost în vizită în mai multe secții ale spitalului în prima săptămână de mandat. Liliana Coldea a spus că a descoperit atât secții modernizate la standarde europene, dar și secții care au nevoie de reabilitare.

„În prima săptămână din mandat ca manager al SCJU Sibiu, am vizitat toate zonele verzi ale spitalului și am descoperit secții care sunt reabilitate și care sunt, într-adevăr, la standarde europene, dar și secții care necesită o nouă reabilitare, cu toate că au fost reabilitate nu cu mult timp în urmă. Sigur că este foarte important ca pacientul, în momentul în care se adresează spitalului să fie mulțumit de condițiile de cazare și cred că aceasta este și una dintre prioritățile în cei trei ani de mandat al meu: reabilitarea secțiilor care nu au beneficiat de acest lucru. Sigur că investițiile se ridică la sume foarte mari. Se pot face prin accesare de fonduri europene sau, în condițiile în care reabilitările secțiilor sunt de diminesiuni mai mici, prin donații sau din veniturile proprii ale spitalului. Dar, repet, principala sursă va fi accesarea de fonduri europene. Sper că, în acest sens, Consiliul Județean să sprijine spitalul pentru a se realiza acest lucru”, a declarat Liliana Coldea, managerul SCJU Sibiu.

„O să depunem proiecte ca să reabilităm secțiile spitalului”

Liliana Coldea a declarat că, în prezent, este reabilitată secția de Neurologie. Aceasta a spus că „reabilitarea era absolut necesară.


„În prezent este o reabilitare și modernizare a clinicilor de Neurologie. Chiar astăzi (n.r.: 18.05.2020) am fost acolo să văd care este stadiul lucrărilor. Reabilitarea durează 22 de luni, reabilitare care era absolut necesară, pentru că, practic, în ultimii 50 de ani nu s-a făcut nicio reabilitare în acest pavilion, care se face tot prin accesare de fonduri europene. Deci rămâne aceasta ca principală sursă de finanțare.

Pavilionul unde funcționa clinica de Neurologie nu arăta corespunzător. Și pacienții au fost nemulțumiți de fiecare dată de condițiile de cazare. Acum a fost extins. Eu mă gândesc la clădirea unde funcționează clinicile medicală, clinica de oncologie, clinica de hematologie, clinica de gastroenterologie, care de asemenea nu au fost reabilitate. Din datele pe care le-am cerut la spital a fost și un proiect care s-a depus pentru reabilitarea acestei clădiri, care din păcate nu a fost aprobat, dar asta nu ne descurajează, noi în continuare o să depunem proiecte ca să putem să ajutăm și celelalte secții ale spitalului care nu au fost reabilitate”, a mai spus noul manager.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică