Un adolescent din Sibiu infectat cu coronavirus a fost victima unei farse macabre

0 16.549

⇓ Ascultă știrea ⇓

Un adolescent din Sibiu trăiește zilele acestea o experiență prin care nimeni nu și-ar dori să treacă vreodată. Băiatul, elev în clasa a X-a la un liceu din Sibiu, a aflat acum aproape două săptămâni că este infectat cu coronavirus. Ca și când asta n-ar fi fost de ajuns, odată internat în spital a avut parte de încă un șoc. Un coleg de clasă i-a făcut o farsă pe care n-o va uita niciodată.

Prima ieșire după carantină

Părinții adolescentului au preferat ca numele fiului lor să rămână anonim, pentru a-l scuti de eventuale neplăceri. Acesta are 17 ani și este elev în clasa a X-a. Noi îi vom spune Adrian.

În urmă cu două săptămâni, după relaxarea restricțiilor privind deplasările, Adrian a ieșit împreună cu niște prieteni la o terasă. În total au fost 9 adolescenți, cu toții nerăbdători să se revadă după aproape 3 luni de carantină.

Numai că, după ieșirea cu prietenii, Adrian a început să se simtă rău.

Cum a aflat că are coronavirus

Mama lui Adrian povestește că fiului ei a început să-i curgă nasul. Atunci s-a gândit că ar fi bine să îi facă testul COVID.

„După ieșirea cu prietenii, lui Adrian a început să-i curgă nasul, nimic serios, dar ne-am gândit că e mai prudent așa, să îl testăm. Testul a ieșit pozitiv. I-am anunțat și pe părinții celorlalți copii cu care a ieșit fiul meu dar din grupul de nouă copii s-a mai testat doar unul singur, care a fost și el pozitiv. Pentru restul, fiind contacți direcți cu fiul meu, s-a dispus măsura izolării la domiciliu. În total, în urma anchetei epidemiologice, 12 persoane am fost puse în izolare, inclusiv noi, familia”, spune mama lui Adrian.

Adrian și colegul lui au fost internați în spital. Pentru că au aproape 18 ani, au fost internați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, în Secția de Boli Infecțioase. Au primit tratament specific și nu au avut simptome grave.

adolescent spital 3

Farsă macabră prin telefon

Adrian se simțea mai bine și se obișnuise cu gândul că are coronavirus când, un telefon i-a provocat un nou șoc. Un bărbat care susținea că este taximetrist l-a amenințat că îl taie cu cuțitul și că le va face rău lui și membrilor familiei sale. Susținea că Adrian l-a infectat cu COVID – 19 și cerea bani ca să îl lase în pace.

„Acum două seri am sunat la Poliție. Un băiat l-a sunat pe Adrian și l-a amenințat că îl taie cu cuțitul. Vă închipuiți că el, în spital fiind, numai de așa ceva nu mai avea nevoie. Zicea că e taximetrist și că fiul meu l-a infectat cu coronavirus. Și spunea să-i dea bani, că dacă nu, îi face rău lui și familiei lui. Copilul s-a speriat, vă dați seama. Am sunat la Poliție”, a povestit tatăl lui Adrian.

La aproximativ o oră după ce a primit acest telefon, un coleg de clasă l-a sunat pe Adrian și i-a spus că i-a făcut o farsă.

„Ne-am retras plângerea după ce am aflat că sunase un coleg de clasă care era și el în izolare. A spus că a făcut o farsă. Copiii nu prea cred că există virusul ăsta și se tachinează între ei. Și când au ieșit îl tachinau pe Adrian, pentru că era singurul care purta mască și era cu dezinfectantul la el. A fost o glumă foarte proastă, dar ne-am retras plângerea după ce am aflat cine a sunat”, a mai spus tatăl lui Adrian.

Cei doi adolescenți se simt bine acum și speră că, după 12 zile de spitalizare, vor putea în sfârșit să plece acasă joi sau vineri.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.