Restricții în șase localități din județul Sibiu – Se închid barurile, cafenelele, localurile publice

0 8.838

⇓ Ascultă știrea ⇓

Dacă municipiul Sibiu a scăpat de restricțiile suplimentare, nu este cazul altor șase localități din județ.

În Apoldu de Jos, Racovița, Porumbacu de jos, Nocrich, Poplaca, Turnu Roșu, incidența ratei de infectare cu Covid 19 este între 1,5 și 3 la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că se închid barurile, cafenelele, localurile publice. Cetățenii sunt obligați să poarte masca de protecție în orice spațiu public exterior și interior. slujbele religioase se vor ține în aer liber, iar credincioșii care participă la ele vor fi obligați să poarte mască și să stea la distanță de 2 metri unul de celălalt.

Mai multe detalii – AICI!

CJSU a aprobat Hotărârea nr. 56/2020 având în vedere înregistrarea unei rate de incidenţă cumulate în ultimele 14 zile între 1,5 – 3,0 la 1000 de locuitori la nivelul UAT-urilor Apoldu de Jos, Racovița, Porumbacu de Jos, Nocrich, Poplaca şi Turnu Roşu, la propunerea Grupului de Suport Tehnic pentru Gestionarea Situaţiilor de Urgenţă Generate de Epidemii, se vor dispune următoarele măsuri suplimentare pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 astfel:

  • Începând cu data de 14.10.2020, ora 00:00 până la data de 27.10.2020, ora 24:00, se va institui obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele aflate pe teritoriul UAT-urilor Apoldu de Jos, Racoviţa, Porumbacu de Jos, Nocrich, Poplaca şi Turnu Roşu, prezente în toate spaţiile publice deschise;

* Se vor excepta de la această măsură copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

  • Începând cu data de 14.10.2020, ora 00:00 până la data de 27.10.2020, ora 24:00, pe teritoriul UAT-urilor Apoldu de Jos, Racoviţa, Porumbacu de Jos, Nocrich, Poplaca şi Turnu Roşu, se va interzice: organizarea evenimentelor private în cadrul saloanelor de evenimente, funcționarea restaurantelor, barurilor, cafenelelor şi a cluburilor.

* Se vor excepta de la această măsură persoanele cazate în unitățile hoteliere, care pot servi masa în cadrul restaurantelor acestora precum și unitățile ce pot efectua activitate de catering.

  • Se recomandă ca în intervalul 14.10.2020, ora 00:00 până la data de 27.10.2020, ora 24:00, lăcaşurile de cult de pe teritoriul UAT-urilor Apoldu de Jos, Racoviţa, Porumbacu de Jos, Nocrich, Poplaca şi Turnu Roşu să desfăşoare slujbele religioase în curte. Credincioşii trebuie să poarte masca de protecţie şi să păstreze distanţa fizică de 2 metri între persoane.

* Se vor excepta de la această măsură copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

  • Instituţiile cu atribuţii în prevenirea şi combaterea pandemiei cu COVID-19 îşi vor intensifica măsurile de supraveghere şi control pe raza UAT-urilor Apoldu de Jos, Racoviţa, Porumbacu de Jos, Nocrich, Poplaca şi Turnu Roşu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.