fbpx

Alegeri 2020 – Cum afli la ce secție de votare ești arondat

0 752

⇓ Ascultă știrea ⇓

Cei care doresc să voteze la alegerile parlamentare o pot face la secțiile la care sunt arondați în funcție de domiciliu sau reședință. Pot afla acest lucru din Registrul Electoral, scrie digi24.ro.

De asemenea, Registrul electoral conține și informațiile privind arondarea cetățenilor cu drept de vot la secții de votare, precum și adresele acestora.

Cum afli secția de vot la care ești arondat și adresa acesteia

La Alegerile parlamentare 2020 puteți afla secția de votare la care sunteți arondați și adresa acesteia de pe registrulelectoral.ro. Este necesară completarea a trei câmpuri:

CNP – codul numeric personal
Numele de familie
Codul de verificare pe care îl vedeți pe site

Registrul electoral este administrat de Autoritatea Electorală Permanentă și îi include pe toţi cetăţenii români care au împlinit vârsta de 18 ani, obținând astfel dreptul de vot. Primarii au responsabilitatea de a opera în acest sistem informatic pentru înregistrarea și actualizarea datelor de identificare ale alegătorilor și a informațiilor privind arondarea acestora pe secții de votare.

Alegătorii care au viză de flotant, dar nu s-au înscris în Registrul Electoral, care se face printr-o cerere înaintată la primărie, trebuie să votați la secția unde este arondată adresa respectivă. Puteți găsi această adresă folosind platforma www.votromania.ro.

Pentru străinătate, puteți vizualiza Harta secțiilor de votare din străinătate, dezvoltată de EFOR.

Pentru alegerile parlamentare 2020 din 6 decembrie în întreaga țară au fost organizate 18.802 secții de votare, iar în străinătate se poate vota în 748 de secții. Numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral la data de 31 octombrie 2020 este de 18.981.242. Din totalul de alegători români care figurează în Registrul electoral, un număr de 18.237.521 au domiciliul sau reședința în țară, iar 743.721 au domiciliul în străinătate și sunt posesori de pașaport CRDS.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.