Munca de acasă aduce dureri musculare și de oase

173

Munca de acasă se oglindeşte în starea de sănătate a angajaţilor. Un kinetoterapeut a facut un program de exerciţii pentru cei care lucrează de acasă.

Speciliştii spun că dacă stăm cu orele pe scaun ajungem să avem dureri de oase şi musculare, conform Mediafax.

Kinetoterapeutul Dragoş Luscan şi-a dat seama că poate să facă din asta o afacere, aşa că a lansat un program online de exerciţii fizice şi de postură, toate adaptate pentru cei care lucrează de acasă.

Un abonament lunar costă în jur de 500 de euro, iar pentru a începe exerciţiile este nevoie doar de conexiune la internet, pentru că şedintele se fac pe Zoom.

„Le recomand 2-3 sesiuni pe săptămână. În acelaşi timp, le recomand să meargă şi în aer liber, nu doar să stea în faţa calculatorului şi să lucreze cu mine. Lipsa aceasta de mişcare vine cu diverse probleme de ordin cardiovascular, probleme osoase, musculare, articulare”, spune Dragoş Luscan, kinetoterapeut.

Gabriela lucrează de acasă din când a început pandemia. Pentru că nu mai putea să se concentreze din cauza durerilor cervicale, a început să facă exerciţii fizice cu Dragoş.

„Fac 3 sesiuni pe săptămână, dar repet exerciţiile în fiecare zi acasă. Unul din sfaturile pe care le-am primit a fost să-mi ţin picioarele un pic ridicate, nu drepte, pe podea”, povesteşte Gabriela.

Sursa: Mediafax

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.