tilișca, prima localitate din județ care intră în carantină - se circulă cu declarații și ziua

Tilișca este prima localitate din județul Sibiu care intră în carantină zonală în acest an. Rata de infectare a depășit pragul de șase cazuri la mia de locuitori. Locuitorii vor circula cu declarații pe propria răspundere în timpul zilei.

CJSU a decis, vineri, ca localitatea Tilișca să intre în carantină zonală, după ce rata de infectare a trecut de 6/1.000 locuitori.

„Astăzi, 19 martie a.c. a avut loc o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu. În urma ședinței, cu respectarea prevederilor art. 12 din Legea 136/2020 s-au aprobat Hotărârea nr. 30 privind solicitarea către Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției de emitere a Ordinului Comandantului Acțiunii pentru instituirea măsurii de carantină zonală pentru comuna Tilișca, începând cu data de 20.03.2021, ora 16:00, pentru o perioadă de 14 zile”, informează Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Circulația și staționarea în spațiile publice a persoanelor este interzisă, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza Declarației pe proprie răspundere (Anexă), legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.


Textul complet al Hotărârii nr. 30 precum și Declarația pe propria răspundere, Declarația pe timp de noapte precum și Modelul de adeverință dată de angajator sunt publicate pe site-ul Instituției Prefectului la secțiunea Activități – Situații de urgență.

( https://sb.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/ )

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică