foto adrian bibu internat cu covid, după ce a plantat pomi alături de cîmpean și turcan - niciunul nu avea mască

Adrian Bibu, administratorul județului și fost candidat la Primăria Sibiu din partea PNL, a fost internat luni, după ce a fost confirmat cu coronavirus. Bibu făcuse febră de duminică, asta după ce sâmbătă participase la o acțiune de împădurire inițiată de Primăria Tălmaciu. La acțiune au participat și Raluca Turcan și Daniela Cîmpean, președintele CJ Sibiu, dar și alți zeci de tineri și copii. În mai multe poze postate pe diferite conturi de Facebook aceștia apar însă fără a purta masca de protecție, chiar dacă se află unul lângă altul sau înghesuiți în spatele unei mașini de teren.

Acțiunea de împădurire a avut loc sâmbătă. În mediul online au apărut o serie de fotografii în care nici Raluca Turcan, nici Daniela Cîmpean și nici Adrian Bibu nu poartă masca de protecție.

foto adrian bibu internat cu covid, după ce a plantat pomi alături de cîmpean și turcan - niciunul nu avea mască foto adrian bibu internat cu covid, după ce a plantat pomi alături de cîmpean și turcan - niciunul nu avea mască foto adrian bibu internat cu covid, după ce a plantat pomi alături de cîmpean și turcan - niciunul nu avea mască foto adrian bibu internat cu covid, după ce a plantat pomi alături de cîmpean și turcan - niciunul nu avea mască foto adrian bibu internat cu covid, după ce a plantat pomi alături de cîmpean și turcan - niciunul nu avea mască foto adrian bibu internat cu covid, după ce a plantat pomi alături de cîmpean și turcan - niciunul nu avea mască

În altă poză 8 persoane sunt îngrămădite în spatele unei mașini de teren, unde nici nu se pune problema de distanțare socială.

foto adrian bibu internat cu covid, după ce a plantat pomi alături de cîmpean și turcan - niciunul nu avea mască

Raluca Turcan a explicat pe pagina sa de Facebook că în majoritatea timpului petrecut la eveniment s-a purtat masca de protecție, iar în cele mai multe dintre poze se vede acest lucru. Mai mult, spune vicepremierul, la acțiune au participat doar cei care au făcut un test rapid înainte și a fost negativ. ”Condiția pentru participarea la acțiunea de împădurire a fost ca fiecare participant să facă un test antigen;
➡️ De asemenea, la locația din aer liber, situată pe deal, au fost disponibile măști și dezinfectanți. Cea mai apropiată localitate se află la 6 km, unde rata de infectare era de 0,33.
➡️ Fotografiile invocate nu au fost reprezentative pentru ansamblul celor aproximativ 5 ore petrecute în aer liber. Măștile au fost purtate, cu puține excepții, de regulă când se făceau fotografii, se servea masa sau când se consumau băuturi răcoritoare;
➡️ Rămân o adeptă a măștii de protecție și a vaccinării și cred în continuare, cu tărie, în nevoia respectării măsurilor”, este explicația Ralucăi Turcan.


Adrian Bibu, internat după două zile de la eveniment

Adrian Bibu, administratorul județului, a participat și el la acțiunea de plantare. Duminică însă a făcut febră și și-a făcut un test rapid, care a ieșit negativ. ”Și testul făcut înainte de acțiune a fost negativ, la fel și cel de duminică. Mi-am mai făcut apoi unul, la fel, negativ. Luni pentru că nu mă simțeam bine am mers la urgențe unde mi-au făcut încă un test rapid, la fel, negativ. Abia la PCR a ieșit pozitiv. Deci eu m-am dus acolo convins că sunt sănătos. În plus, am păstrat mereu distanța între noi, am fost în aer liber. Am dat la sapă o zi întreagă, cine ar fi stat cu mască, dar repet, eram afară, la distanță. eu nu m-am apropiat de nimeni. Pe stradă, în locuri publice, e altceva, port mereu mască”, spune Adrian Bibu.

Tocmai pentru că nu s-a apropiat de colegii săi, Adrian Bibu nu a indicat pe nimeni contact direct în ancheta DSP. ”ei m-au întrebat cu cine am stat la mai puțin de un metru, mai mult timp. Și pentru că acolo aceste condiții nu au fost îndeplinite, nimeni nu a fost considerat contact direct. Doar prietena mea, care este în carantină acum. Pe mine m-au internat pentru că la radiografia la plămâni s-a văzut că ceva nu e în regulă, și atunci mă țin sub supraveghere. Dar acum mă simt mai bine”, spune Adrian Bibu.

În unele poze cei care au participat la eveniment apar cu masca de protecție, mai ales în cele de grup.

foto adrian bibu internat cu covid, după ce a plantat pomi alături de cîmpean și turcan - niciunul nu avea mască

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică