fbpx

Consiliul Județean construiește la Cisnădie o casă de tip familial pentru copii abandonați

466

Consiliul Județean Sibiu a pus la punct un proiect prin care dorește să acceseze fonduri nerambursabile pe care să le folosească la construirea unei case de tip familial. Aici ar urma să locuiască 12 dintre copiii care în acest moment se află în Centrul de la Orlat.

Studiul de fezabilitate arată că este nevoie de 3.495.113,43 lei pentru construirea casei pe un teren din Cisnădie ce aparține județului Sibiu. Casa urmează a avea demisol, parter și etaj, o grădină amenajată, un loc de joacă pentru copii și o ser unde copiii vor putea cultiva legume.

Aici ar urma să locuiască 12 dintre cei 43 de copii care încă se mai află în Centrul de la Orlat. 36 dintre ei trebuie să fie mutați în astfel de case de tip familial. Astfel, pentru închiderea CP Orlat sunt necesare a fi construite 3 CTF-uri. Până în prezent, Consiliul Județean Sibiu în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu au depus spre finanțare pentru alte două case de tip familial.

Astfel, din cei 36 de copii, 24 vor fi transferați în cele 2 CTFuri ce urmează a fi construite, iar pentru încă 12 se impune construirea unei noi case de tip familial, care face obiectul proiectului supus aprobării.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

1 Comentariu
  1. Tudor scrie

    Pai ce sa spun! Personal sunt de acord ca viata copiilor sa fie adusa sa zic asa..la nivelul secolului 21!Personal as da si eu niste bani ,dar in nici un caz la CJ Sibiu..Dar asta nu se face prin studii de fezabilitate.Pe scurt UE da bani nerambursabili unei „firme de casa” a presedintei CJ numita..Cruella.,3 milioane de lei pentru nimic,asumind ca terenul este donat de primaria din Cisnadie.Dai cu programul arhicad si rezolvi cam 70% gratuit.Ma uit si-n CV-ul Cruellei.A uitat sa mentioneze ca initial a fost educatoare.Deci minciuna prin omisiune.
    Acel camin de copii din Orlat se desfiinteaza deoarece apartine legal de ..Rotary Club.Va spun si cine o sa execute fizic acest proiect,un ONG din Baia Mare,o asociatie profesionista.Daca dorit detalii imi puteti raspunde ,inclusiv autoarea acestui articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.