fbpx

Decanul Facultății de Teologie este noul paroh al Parohiei Sibiu-Turnișor

1.270

Părintele Daniel Buda, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu, este noul preot paroh al parohiei Sibiu-Turnișor IV.

Ceremonia de instalare a avut loc în Biserica „Sfântul Nicolae” din cartierul sibian Turnişor şi a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. La ceremonie au fost prezenţi vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, arhimandritul Ioachim Tomoiagă, protopopul de Sibiu, Ioan Coşa, fostul paroh, Radu Gârbacea şi parohul Parohiei Sibiu-Turnişor I, Ciprian Creangă, se arată pe site-ul Mitropoliei Sibiu.

parohie turnisor1

Ierarhul i-a mulţumit fostului paroh, părintele Radu Gârbacea, pentru misiunea pastorală şi administrativă făcută în comunitatea parohială încredinţată pentru slujire în urmă cu mai bine de patru ani şi l-a îndemnat să lucreze cu aceeaşi dăruire pentru mântuirea credincioşilor din comunitatea de credincioşi din cartierul sibian Ştrand.

Părintelui conf. univ. dr. Daniel Buda, ierarhul i-a înmânat Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce şi o cheie, semnele cele trei slujiri preoţeşti, îndemnându-l să continue lucrarea pastorală a părintelui Radu Gârbacea la istorica biserică din Turnişor.

parohie turnisor5

„Instalarea preotului în parohie are o importanţă deosebită în a stabili baza relaţiilor dintre preotul nou şi credincioşii care îi sunt încredinţaţi. Părintele decan Daniel Buda a slujit în multe locuri, în toată lumea. A avut o misiune specială la Geneva, unde a reprezentat multă vreme Biserica noastră şi de aceea l-am chemat pentru a primi sarcina de decan al Facultăţii de Teologie din Sibiu, iar acum, tot la rugămintea noastră nădăjduim că va desfăşura aici o activitate foarte frumoasă, împreună cu dumneavoastră. Duhovniceşte, spiritual, din iubire vă va împărtăşi într-un mod special, împreună cu părintele Ciprian Creangă, frumuseţea minunată a trăirii în şi cu Hristos”, a spus ierarhul.

În cuvânt său, părintele decan Daniel Buda şi-a prezentat în faţa credincioşilor toate realizările pe plan familial, academic şi spiritual, iar mai apoi i-a mulţumit ierarhului pentru misiunea încredinţată acum.

parohie turnisor

„Preoţii sunt reprezentanţii ierarhului în comunităţile care le-au fost încredinţate şi au datoria de a-i învăţa pe credincioşi Evanghelia şi întreaga Sfântă Scriptură, de a purta această greutate şi în acelaşi timp dulceaţă a slujirii şi cu aceste două elemente să încerce să deschidă sufletele oamenilor către Hristos şi către Biserică. Pot doar să nădăjduiesc şi, dacă îndrăznesc un cuvânt ceva mai pretenţios, să promit că nu voi înşela aşteptările Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Laurenţiu şi bineînţeles aşteptările pe care Hristos le are de la fiecare preot”, a spus pr. Daniel Buda.

Cuvinte de mulţumire şi de recunoştinţă ierarhului şi credincioşilor au adresat atât părintele Radu Gârbacea, cât şi părintele Ciprian Creangă, alături de care noul paroh va sluji în biserica veche din cartierul Turnişor.

Sursa: Mitropolia Ardealului

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.