ședință de urgență la consiliul județean - centrele pentru persoane cu dizabilități din sibiu se reorganizează
Foto dasib.ro

Consiliul județean Sibiu trebuie să se alinieze directivelor în ceea ce privește costurile alocate centrelor de îngrijire a persoanelor cu dizabilități. Mai exact, în cazul județului Sibiu, acestea trebuie reduse și egalizate cu costul standard impus. Soluția găsită de cei de la consiliul Județean este retragerea personalității juridice acestor centre. Acest lucru se va vota în cadrul ședinței extraordinare care va avea loc în data de 12 mai.

Mai exact, cheltuielile vor fi reduse prin faptul că dacă centrele nu vor mai avea personalitate juridică nu vor mai putea încheia contracte.

Astfel, se vor reduce cheltuielile de personal. Centrele vor deveni structuri în cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu. Acest lucru înseamnă că centrele nu vor mia putea încheia niciun fel de contracte pe cont propriu, ci totul se va face centralizat, prin angajații de la Sibiu ai DGASPC. Nu va mai fi nevoie de atât de mult personal administrativ sau de personal cu mai multe responsabilități, ceea ce va duce la scăderea cheltuielilor.


”Aprobarea reorganizării este oportună luând în considerare prevederile din Anexa nr. 1 la Ordinul ministrului muncii și justiției sociale nr. 82/2019 privind aprobarea standardelor specifice minime de calitate obligatorii pentru serviciile sociale de tip rezidențial destinate persoanelor adulte cu dizabilitate și prevederile Hotărârii Guvernului nr. 426/2020 privind aprobarea standardelor de cost pentru serviciile sociale”, se arată în proiectul de hotărâre care va fi votat de consilierii județeni în cadrul ședinței extraordinare din 12 mai.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică