VIDEO Inginer despre viaductul de pe autostrada Sibiu – Boița: ”Este spectaculos, la final sperăm să fim mândri de el”

2.676

Pe perioada iernii lucrările la porțiunea de autostradă Sibiu- Boița, parte din Sibiu- Pitești, nu s-au oprit, ci dimpotrivă, au înaintat și se află în grafic. Tronsonul va avea unul din cele mai spectaculoase viaducte din țară, iar inginerii care lucrează la proiect spun că la final va fi o lucrare cu care să se mândrească.

Într-un interviu postat pe pagina de Facebook a CNADNR, inginerul Vlad Oțet, reprezentant PORR, spune că în lunile de iarnă ni s-a stat deloc pe șantier, nici chiar în perioada concediilor. ”La parte de terasamente, având în vedere că nu am putut executa lucrări în ramblee, pentru a nu opri munca am pornit lucrările de excavație și am încercat să stocăm cât mai mult material pe partea de autostradă. Ulterior, am început să executăm lucrările la rambleu.
Nu am stat nici măcar în perioada când nu s-a putut lucra la terasament. Aici la viaduct la kilometrul 12 suntem în proporție de 90% în procesul de finalizare pentru elevații. Lucrăm la partea de suprastructură. Viaductul este împărțit în două lucrări de supastructură (eșafodaj pe deschiderile laterale, iar în deschiderea mediană o să folosim sistemul de căruciore).
În ce privește betonarea, vorbim de cofraje glisante ce se toarnă direct. Nu există elemente prefabricate. Se toarnă direct și se detensionează la fața locului. E un viaduct spectaculos ca lucrare în cadrul proiectului Sibiu-Pitești”, a explicat Vlad Oțet.

Interviul și imagini de pe șantier se găsesc AICI 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.