”fenomenul enduro” pe masa autorităților din sibiu - se caută soluții cu argumente pro și contra

Raliurile de Enduro reprezintă o problemă pentru zonele verzi și pentru natură, care se află pe ordinea de zi a ședinței ATOP de la Consiliul Județean.

Au fost selectate mai multe imagini care ilustrează efectele nocive ale practicării acestui tip de sport pe zonele care nu sunt special organizate, cum ar fi amenajări ilegale pe unele poteci de drumeție sau trasee distruse. Mai multe persoane și-au exprimat nemulțumirea cu privire la efectele dezastruoase ale practicării acestui tip de sport în locuri care nu sunt special amenajate. Oamenii au dat exemple din alte țări unde traseele de Enduro sunt special amenajate și întreținute, dar pentru care se percep și taxe. Alte persoane s-au plâns de faptul că îi deranjează momentele în care aleargă prin pădure și vin ”enduriștii”, ei fiind nevoiți să se retragă de pe traseu și să inhaleze noxele emise de motociclete.

Specialiștii în domeniu aduc argumente pro și contra

Organizatorul unuia dintre cele mai mari evenimente de Enduro spune că într-adevăr sunt anumite probleme, dar  care pot fi remediate fără mari eforturi și că pe lângă ele sunt și lucruri pozitive.


”Chiar dacă agreez Enduro,  nu-i susțin deloc pe cei care încalcă reglementările în vigoare. Este ca și cum am băga în aceeași oală șoferii care respectă legea și cei care merg cu viteză sau urcă băuți la volan. O problemă principală este semnalistica în teren care este slab organizată. Sunt mulți enduriști care se dau de când se știu, localnici, dar care nu știu care sunt limitele parcurilor, mulți intră în asemenea zone fără ca să știe ca acolo este natura 2000. Ar fi utilă o informare mai largă și bineînțeles că trebuie evitate toate traseele turistice. Dar să nu uitam și de partea pozitivă. Enduriștii strâng gunoaiele, participă la stingerea incendiilor unde nu se poate ajunge, sunt multe țări care prin fenomenul acesta au reușit să revitalizeze multe zone.”, spune organizatorul RedBull Romaniacs, Andy Fazekas.

Autoritățile județene se întrunesc joi pentru a discuta această problemă și pentru a căuta soluții.

”fenomenul enduro” pe masa autorităților din sibiu - se caută soluții cu argumente pro și contra ”fenomenul enduro” pe masa autorităților din sibiu - se caută soluții cu argumente pro și contra ”fenomenul enduro” pe masa autorităților din sibiu - se caută soluții cu argumente pro și contra ”fenomenul enduro” pe masa autorităților din sibiu - se caută soluții cu argumente pro și contra

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

Publică

  1. Rampa din ultima poza e facuta si folosita de biciclisti(Mountainbike)! Nu are legatura cu enduro. E aproape de cabana santa.