concursul pentru conducerea spitalului - ” cei trei candidați nu au fost la înălțime”

Spitalul Județean Sibiu își caută manager și îl va avea în scurt timp, pentru că miercuri a avut loc prezentarea proiectelor de management ale celor trei candidați. Unul dintre cei care își doresc managementul Spitalului este și Liliana Coldea, fostul manager care a demisionat în toamna anului trecut după ce acest lucru i-a fost cerut de vicepremierul de atunci Raluca Turcan. Cât despre prestațiile celor trei candidați, Adrian Echert, consilier județean USR Plus, consideră că ar fi fost loc de mult mai bine.

Adrian Echert a participat la concursul pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Județean Sibiu din postura de secretar al comisiei de concurs. Impresia acestuia după expunerea celor trei candidați a fost că planurile lor de management nu s-au ridicat la înălțimea necesităților unui astfel de spital, fiind foarte generale și nu foarte aplicate.

”Am fost bucuros să văd dedicarea membrilor comisiei, aplecarea asupra detaliilor din proiectele de manager trimise de candidați și întrebările pertinente și nepărtinitoare.
Experiența de manageri de spital a celor din comisie s-a văzut, iar unele situații practice cu care ei s-au întâlnit și din care i-au întrebat pe concurenți i-au pus in dificultate reală pe cei care își doreau această funcție.
Din punctul meu de vedere, prestația celor trei candidați nu a fost la înălțimea responsabilității postului care ar trebui să păstorească o instituție cu peste 2200 de angajați și cu buget de cheltuieli de 500 milioane lei anual. Prezentările au fost destul de diferite ca abordări și pregătire, iar diferențele de abilități de comunicare s-au văzut, însă până la urmă au fost foarte generale și puțin practice și în multe cazuri neaplicabile spitalului din Sibiu.
Ca să concluzionez, concursul a fost pe bune și nepărtinitor, iar rezultatele notării de azi vor fi afișate mâine (03.06) începând cu ora 10:00 pe site-ul spitalului.”, sunt concluziile lui Adrian Echert, postate pe pagina sa de Facebook.


Rezultatele concursului se vor afla joi, 3 iunie.

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică