usr plus cere reducerea cofinanțării la 1 la sută pentru proiectele de pe agenda educațională a județului sibiu
foto: arhivă

Consiliul Județean Sibiu a organizat o ședință extraordinară luni, 7 iunie 2021, pentru a aproba proiectele selectate pentru a fi cofinanțate prin intermediul agendelor județului în domeniul educației, tineretului, culturii și dezvoltării comunității.

Astfel, Agenda educațională 2021 este cofinanțată cu suma de 66.105 lei și cuprinde 5 proiecte depuse de următoarele unități de învățământ din județul Sibiu: Școala Gimnazială ”Aurel Decei” Gura Râului, Școala Gimnazială Roșia, Școala Gimnazială ”Sava Popovici Barcianu” Rășinari, Liceul Tehnologic Mârșa, Școala Gimnazială Racovița.

Pentru a obține finanțarea, unitățile de învățământ trebuie să vină cu o contribuție proprie de 10 la sută din valoarea totală a proiectului. Au fost depuse un număr de cinci proiecte educaționale de către unitățile de învățământ din județ, toate fiind aprobate. În cadrul ședinței extraordinare, consilierul județean USR Plus, Anca Mălaiu a intervenit și a subliniat o problemă.

”Plata cofinanțării ar putea fi o problemă pentru unele școli. Fiind mare, poate unele primării să nu fie dispuse să plătească. Noi am propus să fie redusă la unu la sută. Concluzia pe care o tragem că sunt puține proiecte depuse poate fi o cauză.”, a spus Anca Mălaiu.


Președinta Consiliului Județean a spus că va organiza o ședință pe acest subiect și vor discuta acest aspect.

”O să avem o discuție aplicată pe acest subiect și mă gândesc că ar trebui să invit și reprezentanți ai școlilor. O să vă propun o întâlnire cu ei sa vedem care sunt soluțiile pentru viitor.”, a declarat Daniela Cîmpean.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică