polițistul sibian acuzat de tortură și lipsire de libertate la orlat, cercetat în libertate
foto: arhivă

G.V.Ș, agentul șef de poliție cercetat de procurori pentru o listă lungă de infracțiuni, printre care tortura și lipsirea de libertate, a fost lăsat liber. În urma perchezițiilor de miercuri procurorii nu au cerut nicio măsură restrictivă împotriva celui care e și șef de post la poliția din Poiana Sibiului, care e arondat postului din Orlat.

Polițistul este cercetat în stare de libertate și mia mult de atât, merge nestingherit la locul de muncă, acolo unde s-au înfăptuit infracțiunile pentru care este considerat suspect. ”Dosarul este în cercetare. Nu am luat nicio măsură pentru că dovezile încă nu sunt suficiente. Mai avem de lucrat la ele, agentul de poliție este suspect în dosar, lucrăm la dovedirea faptelor. Mai trebuie confirmate fapte, analizate, puse cap la cap. S-au ridicat și probe informatice care trebuie analizate”, spune Ioan Veștemean, prim procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.


Lista de infracțiuni pentru care este cercetat agentul de poliție aproape cuprinde tot Codul Penal: 6 infracţiuni de luare de mită, o infracţiune de complicitate la furt, o infracţiune de șantaj, o infracţiune de instigare la abuz în serviciu, 4 infracțiuni de abuz în serviciu, o infracţiune de uzurpare a funcției, 2 infracţiuni de purtare abuzivă, o infracţiune de purtare abuzivă, o infracţiune de tortură, o infracţiune de lipsire de libertate în mod ilegal, 2 infracţiuni de instigare la fals intelectual. VEZI AICI TOATE DETALIILE DOSARULUI 

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

Publică

  1. Mincinosilor! Ce orori la Orlat? Politistul activa pe zona Jina – Poiana Sibiului! Titluri de presa ca sa va faceti audienta!