Vremea instabilă ne va mai da de furcă cel puțin până la 1 iulie până când este valabilă o nouă informare venită de la meteorologi. În plus, în zonele montane din 16 județe este cod galben de ploi.

Informarea de disconfort termic și instabilitate atmosferică a intrat în vigoare duminică, la ora 10.00, și este valabilă până pe 1 iulie, la ora 21.00.

Vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic va fi ridicat, la început în sud-vestul și sudul teritoriului, apoi și în celelalte regiuni. În zilele de marți, miercuri și joi, disconfortul termic va deveni accentuat, îndeosebi în regiunile vestice și sudice, unde va fi caniculă.

În timpul după-amiezilor și serilor, local în zonele de deal și de munte și pe arii restrânse în restul teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25…40 l/mp.

De asemenea, este cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată duminică, în intervalul orar 12:00 – 22:00.

În intervalul menționat, local în nordul Munteniei, al Olteniei, în sud-vestul Transilvaniei și în zona de munte vorfi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și grindină.

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși local 20…40 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala pe alocuri, spre seară, și în celelalte județe din Oltenia, Muntenia, inclusiv în Municipiul București, precizează meteorologii.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.