Transfăgărășanul, deschis neoficial. Primii turiști au mers cu mașina

4.460

Transfăgărășanul nu a fost încă deschis oficial, dar primii turiști au circulat deja cu mașina pe drumul proaspăt deszăpezit. Tronsonul dintre Piscu Negru și Bâlea Cascadă este închis cel puțin până în 28 iunie.

Ruta montana rămâne închisă, oficial pana pe data de 28 iunie 2021. Pe pagina oficiala a Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din Romania, drumul național DN 7C – Transfagarasan este închis circulației rutiere de la km 104+000 (Piscu Negru) până la km 130+800 (Cabana Balea Cascada), scrie transfagarasan.info

Decizia este luată în conformitate cu regulamentul de funcționare nr. 524/1995 al drumului național DN 7C – Transfagarasan aprobat prin Decizia Directorului General al AND nr. 91/1995, fiind determinata de condițiile meteorologice nefavorabile (zăpadă abundenta si suprafețe lunecoase) si fenomene naturale extreme (alunecări de teren, căderi de stânci) care pot periclita siguranța circulație.

Drumul este închis, oficial începând 20 octombrie 2020, datorita condițiilor meteo nefavorabile, iar anul acesta deschiderea oficială se pare ca este pe 28 iunie. Condițiile meteo nefavorabile cu ninsori în luna iunie și zăpada de peste 8 metrii au îngreunat foarte mult activitatea drumarilor angrenați in activitatea de deszăpezire.

Sectorul de drum deschis circulației va fi semnalizat corespunzător.

Participanții la trafic sunt rugați să respecte semnalizarea rutiera existenta pe următoarele sectoare din drumul național DN 7C Transfagarasan:

km 0+000, localitatea Bascov, județul Argeș și km 104+000, Piscu Negru, județul Argeș;
km 130+800, Cabana Balea Cascada și intersecția cu DN 1 km 151 +955, județul Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.