o țară din europa are cea mai curată apă pentru scăldat

Dacă încă nu știți unde să vă petreceți vacanța anul acesta, s-ar putea să găsiți răspunsul acum. După ce apa din 112 locații a fost testată, cea a unei țări europene a fost desemnată drept cea mai bună pentru scăldat.

Marea Mediterană este cunoscută de mult timp pentru apele sale remarcabil de clare, iar acum a fost descoperit și statul în care puteți fi siguri că apa este la fel de curată precum pare, scrie digi-life.tv

Într-un raport recent al European Environment Agency (EEA) care a examinat calitatea apei în 22.276 de locuri pentru scăldat, din cele 27 de națiuni ale Uniunii Europene, Cipru a obținut scorul perfect, de 100 %.

În cazul Ciprului, s-au făcut testări în 112 zone din jurul insulei, iar la final s-a ajuns la concluzia că are cel mai înalt standard de calitate a apei pentru înot. Testele au fost făcute între 1 mai și 31 octombrie 2020.


TOP 5 STATE CU CEA MAI CURATĂ APĂ PENTRU SCĂLDAT

În spatele Ciprului, se află Austria (97,7%), Grecia (97,1%), Malta (96,6%), Croația (96,1%).

„Calitatea apei pentru scăldat în Europa rămâne una înaltă după patru decenii de acțiuni gândite pentru a preveni și reduce poluarea”, a declarat Hans Bruyninckx, EEA.

Este o veste bună pentru Cipru, care a avut de suferit de pe urma pandemiei. Turismul a scăzut cu 85% în vara 2020, comparativ cu sezonul anterior, potrivit Associated Press, notează Travel + Leisure. 13% din PIB-ul țării vine din turism.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică