S-au afişat mediile de admitere pentru elevii care au susţinut Evaluarea Națională – Doi de 10 la Colegiul Gheorghe Lazăr

916

Ierarhia mediilor de admitere la liceu, la nivel judeţean a fost publicată de Ministerul Educației. Absolvenții de clasa a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională 2021 verifică astfel ce loc ocupă media lor și își pot calcula șansele de a intra la liceul și la clasa pe care și le doresc cel mai mult.

La Sibiu există şi două medii de 10.00. Cele două medii sunt ale unor elevi care au au învăţat până în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”. Cei doi elevi au trecut examenul de Evaluare Naţională cu media 10.00, iar la media de absolvire a anilor V-VIII a fost bineînţeles tot 10.00.
În perioada 16-22 iulie 2021, candidații și părinții lor pot completa fișele pentru admiterea la liceu 2021, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației. Primul pas în alegerea opțiunilor este identificarea filierei, profilului și, în cele din urmă, a specializării dorite. Înscrierea în clasa a IX-a, în liceele de stat, se face fără examen, pe baza mediei de admitere. Elevii vor fi repartizați computerizat pe 24 iulie 2021.
Anul acesta a fost introdusă planificarea pentru depunerea fizică a dosarelor. Această planificare ar trebui să se facă în prima zi a etapei de depunere a dosarelor, adică pe 25 iulie, pentru etapa I, de exemplu.
Elevii sibieni care vor să verifice pe ce loc se află media lor de admitere o pot face AICI.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.