FOTO: Tabele electronice cu timpi de așteptare și automate de bilete montate în stațiile de pe Linia Verde din Sibiu

843

Până la finalul lunii august, minibuzele electrice care vor circula prin centrul Sibiului vor fi puse în funcțiune. În prezent se pun la punct ultimele detalii pentru Linia Verde. S-au montat automate noi de bilete în stațiile prin care vor circula mijloacele de transport în comun, dar și tabele electronice care arată timpii de așteptare.

Cele cinci minibuze electrice care vor opera pe Linia Verde de transport public în centrul istoric au sosit în Sibiu la începutul lunii iulie.

Traseu BUS electric 20 scaled

Acestea sunt echipate cu motoare produse de BMW și asigură o autonomie de 160 km la fiecare încărcare completă, la o viteză medie de 20 km/h. Minibuzele electrice sunt dotate cu computer de bord, ecrane de informare în interior și camere video la interior și exterior. Fiecare oferă 24 de locuri pentru călători, dintre care zece pe scaune, fiind dotate cu rampe pentru accesul persoanelor cu handicap.

Dotări în stațiile de pe Linia Verde

Pe lângă minibuze, au fost achiziționate și dotările necesare pentru stații și operarea pe această linie. De curând au fost montate și automate noi pentru eliberarea biletelor și reîncărcarea abonamentelor, care acceptă atât plata cash, cât și plata cu cardul. De asemenea, în cele șase stații de pe linie s-au montat și tabele electronice de afișaj al timpilor de așteptare.

linia verde sibiu 5 linia verde sibiu 4

Noile dotări amplasate recent nu sunt încă finalizate, acestea urmând să fie branduite cu identitatea vizuală a Liniei Verzi.

linia verde sibiu 6

Traseul Liniei Verzi va fi acesta: Gară – str. General Magheru – str. Constituției – b-dul C. Coposu – Piața Unirii-str. Tribunei – str. Mitropoliei – str. Al. Odobescu – str. Măsarilor – str. Malului – str. Turnului – str. Faurului – str. Ocnei – str. N. Teclu – str. Constituției – pe sub Podul Gării – Gară.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.