Un ciorchine de struguri s-a vândut cu peste 12.000 de dolari

322

Un ciorchine de struguri negri, din soiul „Ruby Roman”, s-a vândut cu 1,4 milioane de yeni, însemnând 12.700 de dolari, în Japonia, la prima licitaţie din acest sezon, informează agenţia Kyodo.

Suma este cu 100.000 de yeni mai mare față de sezonul anterior, transmite Agerpres.

Hsieh Ming-ta, care conduce Yumaowu, un lanţ japonez de supermarketuri de lux din Taiwan, a cumpărat strugurii prin intermediul unui angrosist din Kanazawa, capitala prefecturii Ishikawa, unde soiul este dezvoltat şi cultivat în exclusivitate.

„Vreau să introduc ‘Ruby Roman’ populaţiei din Taiwan”, a declarat Hsieh, în vârstă de 66 de ani, care a precizat că raportat la „un an de muncă grea pentru producătorii (strugurilor), suma de 1,4 milioane de yeni este mică”.

„Zilele însorite, cu temperaturi ridicate, au continuat chiar înainte de recoltare, aşa că am reuşit să culegem struguri cu o dulceaţă intensă”, a declarat Mitsuo Maruyama, director adjunct al grupului de cercetare a soiului „Ruby Roman”.

Varietatea de struguri „Ruby Roman”, cu boabe de dimensiunea unei mingi de ping-pong, este recunoscută pentru conţinutul ridicat de zahăr şi nivelul redus de aciditate.

Soiul a fost lansat pe piaţă în august 2008.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.