Zeci de șoferi sancționați în zona producerii accidentului cu patru morți de pe Calea Șurii Mici

3.432

Exact acum o săptămână, în 23 iulie, șase persoane au murit pe șoselele din Sibiu. Patru dintre ele în urma unui singur accident, petrecut pe Calea Șurii Mici. Exact în acel loc, polițiștii sibieni au desfășurat o activitate de control și prevenire. Rezultatul- zeci de șoferi sancționați pentru diferite încălcări ale normelor rutiere.

VEZI AICI DETALII DESPRE ACCIDENTUL CU PATRU MORȚI DE PE CALEA ȘURII MICI ȘI IMAGINI DE LA IMPACT

Vineri dimineață, în intervalul orar 06:30 – 09:30, polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier și Biroului Rutier Sibiu au acționat cu efective mărite la ieșirea din municipiul Sibiu, în intersecția DN7H – Calea Șurii Mici.

În cadrul acțiunii, polițiștii rutieri au controlat 135 de autovehicule și au aplicat 96 de sancțiuni contravenționale conform O.U.G. 195/2002, cu amenzi în valoare totală de 10.280 de lei. Dintre acestea, 62 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, în patru situații fiind aplicată și măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de 90 de zile.

rutiera
FOTO IPJ Sibiu
politia rutiera
FOTO IPJ Sibiu

Alte sancțiuni au fost aplicate pentru nepurtarea centurii de siguranță (3 sancțiuni), pentru defecțiuni tehnice (3 sancțiuni) iar 28 de sancțiuni pentru nerespectarea altor reguli rutiere.

Principalul scop al acestor acțiuni este acela de conștientizare a conducătorilor auto cu privire la riscurile generate de nerespectarea regulilor de deplasare.

În perioada ianuarie – iulie a acestui an, în județul Sibiu s-au produs 60 de accidente rutiere soldate cu decesul a 23 de persoane și rănirea gravă a altor 51 de persoane.

control rutiera
FOTO IPJ Sibiu
actiune rutiera
FOTO IPJ Sibiu

Cauzele principale care au generat aceste evenimente sunt viteza excesivă sau neadaptată, neacordarea de prioritate și indisciplina în trafic a pietonilor și bicicliștilor.

”Conduceți prudent, adaptați viteza la condițiile meteo-rutiere, asigurați-vă foarte bine înainte de a pătrunde în intersecție și înainte de a efectua o depășire, măriți distanța dintre autovehicule și nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive dar nici în stare de oboseală. Concentrați-vă la drum, câteva minute în plus sunt irelevante atunci când ajungi în siguranță la destinație!”, spun polițiștii sibieni.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Misu scrie

    cred ca trebuie sa se produca un accident si pe calea cisnadiei colt cu dima ca sa stea si pe acolo!!! De 5 ani nu am vazut nici o masina de politie in intersecia aceea.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.