s-a semnat contractul pentru lucrările de reabilitare a drumului vechi din păltiniș

Primarul Astrid Fodor a semnat luni, 2 august contractul pentru reabilitarea drumului vechi din stațiunea Păltiniș, după o procedură de achiziție în care au fost depuse și analizate 8 oferte.

“Municipiul Sibiu are în administrare în stațiunea Păltiniș porțiunea dintre drumul vechi și drumul nou – DJ 106 A. Acest proiect pe care îl începem astăzi va asigura o legătură rutieră mai eficientă între drumul județean și zona telescaunului de la baza pârtiei Oncești și un acces îmbunătățit către unitățile de cazare din zonă. Este vorba de lucrări complexe prin care vom reabilita rețeaua de apă, canalizarea pluvială, drumul și trotuarele, iluminatul public și vom crea un zid de sprijin pentru stabilizarea terenului. Termenul de execuție a lucrărilor va fi de 12 luni, fără a lua însă în calcul lunile reci de iarnă când nu se poate lucra.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Contractul semnat cu firma SC CON-A & SC CON-A OPERATIONS SRL Sibiu are o valoare de 13,7 milioane de lei și presupune următoarele lucrări care se vor desfășura pe întreaga lungime a drumului, de 2,9 km:

  • Modernizarea sistemului de colectare a apelor pluviale
  • Înlocuirea rețelei de apă
  • Lucrări de reparații ale carosabilului, trotuarelor, aleilor și parcărilor
  • Amenajarea acceselor și drumurilor laterale
  • Demolarea zidului de sprijin existent realizat din piatră și construcția unui nou zid, pe o lungime de 200 de metri
  • Instalarea unui nou sistem de iluminat public, cu corpuri cu LED. Peste 140 de stâlpi noi vor fi instalați de-a lungul drumului și se va amenaja o nouă rețea de alimentare, în subteran, pentru a elimina cablurile suspendate. Noua rețea va fi prevăzută cu echipamente care permite conectarea la sistemul de telegestiune a iluminatului din municipiu.

Ultima oră

Comentariul meu