Tinerii actori de la Facultatea de Arte din Sibiu merg cu „Lo spirito” la Timişoara şi Târgu Jiu

150

Spectacolul „Lo spirito”, o producție a Departamentului de Artă Teatrală din cadrul Facultății de Litere și Arte a Universității „Lucian Blaga” Sibiu, este prezentat la Festivalul Sunlight Theatre din Timișoara, pe scena Teatrului „Csiki Gergely” în 31 august, ora 21:00. „Lo spirito”, un spectacol de commedia dell arte, este realizat în colaborare cu Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu. După participarea la Festivalul Sunlight Theatre, spectacolul va fi jucat și la Teatrul „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu, în 1 septembrie, ora 19:00.

Ofelia Popii este cea care semnează scenariul, regia Ofelia Popii și Ciprian Scurtea, asistent regie Alexandru Malaicu. Distribuția este formată din Ioana Antal, Oana Brânzan, Patricia Buraga, Antonia Dobocan, Gabriel Muncuș, George Paraschivescu, Radu Popescu, Andrei Văleanu, Monica Vîlcu, Alexandru Malaicu și Andrei Gîlcescu, light design: Dorin Părău, coordonator spectacol: Luminița Bîrsan

„O molimă, un virus ciudat sau un spirit tulbură liniştea locuitorilor unui orăşel. Viața lor obișnuită e bulversată, nimeni nu se mai comportă firesc. E căutat frenetic antidotul, deşi nu e pe deplin dorită o vindecare, aşa cum nu vrei să scapi de chinul iubirii. Oamenii sunt constrânşi de această boală ciudată şi mai liberi ca oricând. Ai nevoie de acest spectacol de Commedia dell’Arte ca să râzi copios de cea mai mare problemă a vieții: Moartea”, spune Ofelia Popii despre această producție.

Departamentul de Artă Teatrală Sibiu a fost înființat în anul 1997, când a debutat și parteneriatul activ dintre comunitatea artistică și cea universitară. Încă de atunci, colaborarea dintre cele două comunități a dus la crearea unui context pozitiv pentru toate părțile implicate în fenomenul teatral sibian, dar mai ales pentru studenții departamentului. Prin Departamentul de Artă Teatrală, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a devenit un partener de tradiție al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, al Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu și al Bursei de Spectacole.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.