Copiii cu afecțiuni cronice şi boli autoimune pot face școală online

446

Copiii care au afecțiuni cronice sau au boli autoimune au dreptul să facă școală online, indiferent de rata de infectare și indiferent dacă sunt sau nu vaccinați.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus, miercuri, că elevii cu imunodepresie moderată sau severă, pacienții oncologici, cu boli autoimune, cu certificat medical, au dreptul să rămână, la solicitarea lor, în școală online.

„Școala are datoria să le asigure predarea online. Pentru cei cu vârstă peste 12 ani, pot să ceară acest lucru chiar dacă sunt vaccinați. Au fost definite foarte clar (situațiile – n.r.) de Ministerul Sănătății”, a spus Sorin Cîmpeanu.

La rândul său, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a spus că și elevii vaccinați care au boli cronice pot rămâne să facă școală onșine.

„Pentru copiii de până la 12 ani sunt acceptate afecțiunile cronice dintr-o sferă mai largă pentru a trece pe învățământ online a acestor copii. Pentru copiii de peste 12 ani se recomandă ca acești copii care au boli cronice, care sunt la risc, să se vaccineze, dar, pentru copiii care au imunodeficiențe fie ca o boală primară, fie dobândită ca urmare a unor tratamente, chiar dacă sunt vaccinați, se permite să continue învățâmântul online”, a spus Mihăilă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.