video foto - sediu de milioane de euro pentru sts la sibiu - va fi ultra modern și deservește comandamentul nato

Comandamentul NATO care va funcționa la Sibiu ”obligă” atât instituțiile statului, cât și pe cele private la modernizări sau chiar construcții noi. Asta se întâmplă și în cazul unei clădiri ridicate de la zero care va deveni noul sediu de la Sibiu al Serviciului de Telecomunicații Speciale. Comandamentul NATO va fi deservit din acest sediu, în ceea ce privește telecomunicațiile, dar și angajații serviciului de urgență 112 vor lucra de aici.

Noul sediu al STS la Sibiu se construiește în imediat apropiere a cinematografului Arta. Clădirea este ridicată din temelii, fondurile fiind asigurate din bugetul STS. Investiția se ridică la 34.687.131,33 lei, adică aproape 7 milioane de euro. Termenul preconizat pentru darea în folosință este a doua jumătate a anului 2022.

[fvplayer id=”168″]

Sediul va fi unul modern, iar aparatura care va fi adusă aici va fi ”manevrată” de angajați ai STS, ingineri și specialiști în telecomunicații, rețele, sisteme informatice, centre de date, precum și operatori ai Serviciului de urgență 112.video foto - sediu de milioane de euro pentru sts la sibiu - va fi ultra modern și deservește comandamentul nato


”Vor fi configurate spații destinate centrului de date, în contextul proceselor de digitalizare care sunt sau urmează să fie derulate la nivelul instituțiilor publice. Centrul de date va găzdui sisteme informatice performante, dezvoltate și utilizate la nivelul instituțiilor publice pentru a eficientiza serviciile oferite cetățenilor. În aceeași măsură, infrastructura centrului de date va permite implementarea unor soluții integrate de Cloud Computing, care eficientizează utilizarea echipamentelor IT&C la nivelul instituțiilor și facilitează interoperabilitatea între serviciile electronice ale acestora”, au declarat reprezentanții STS, pentru Ora de Sibiu.

video foto - sediu de milioane de euro pentru sts la sibiu - va fi ultra modern și deservește comandamentul nato

Noul sediu va deservi comandamentul NATO care va funcționa la Sibiu. Aici se or muta însă și birourile serviciului de urgență 112 care acum se află pe strada Revoluției, lângă sediul IPJ Sibiu. ”Clădirea este proiectată și adaptată la noile cerințe tehnologice, va dispune de infrastructură sigură și complexă, care va crește disponibilitatea serviciilor de comunicații asigurate de STS atât pentru beneficiarii actuali, cât și pentru comandamentul NATO care va fi operaționalizat în următoarea perioadă la Sibiu”, spun cei de la STS.

STS este o instituție militară, cu profil tehnic, care pune la dispoziția instituțiilor publice și beneficiarilor legali, oriunde și oricând, servicii securizate de comunicații și tehnologia informației. De asemenea, STS este administratorul Sistemului național unic pentru apeluri de urgență 112. În perioada pandemiei de COVID-19, STS a dezvoltat mai multe aplicații și sisteme informatice pentru cetățeni și autoritățile care gestionează criza sanitară, dintre care amintim platforma națională de programare la vaccinare „RO-Vaccinare”, aplicația Corona-Forms în care se înregistrează toate rezultatele la testările COVID, precum și portalul care permite eliberarea certificatelor digitale UE privind COVID și care facilitează călătoriile în condiții de siguranță la nivelul Uniunii Europene.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu