santai

Ioan Santai, cunoscutul jurist și fost decan al Facultății de Drept din Sibiu a încetat din viață. Profesorul universitar a format sute de studenți, iar numele său este cunoscut în lumea juridică. Colegii săi de la ULBS au anunțat trecerea în neființă a profesorului.

”Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu îşi exprimă profundul regret la plecarea dintre noi a Profesorului și Decanului Ioan Santai.

Va rămâne în memoria și în sufletul tuturor celor care l-au cunoscut.

Una din marile și puternicele personalități ale Dreptului românesc, Profesorul Ioan Santai a fost un creator de Școală: un fondator al Facultății de Drept din Sibiu și un Profesor cu operă.

A fost Profesorul de Teoria generală a Dreptului și Drept Administrativ, iubit de zeci de promoții de studenți, a fost Magistru și cald îndrumător pentru mai tinere cadre didactice și cercetători.

A fost Decan al Facultății de Drept din Sibiu între anii 1992 și 2000, într-o perioadă de transformări și reașezare a instituției. A îndeplinit și alte funcții de conducere la Facultatea din Sibiu dar și la alte Facultăți și instituții din țară.
Vor rămâne peste timp cărțile și articolele Profesorului. Vor rămâne contribuțiile domniei-sale la legislația românească. Va rămâne și amintirea cursurilor și cuvântărilor sale.

Pragmatic și perfect exact în cuvântul și argumentul scris, aristocratic în discurs – acesta a fost Profesorul.

Va rămâne în memoria noastră și Omul deosebit Ioan Santai – puternic, cald, apropiat, generos” este mesajul postat pe pagina de Facebook a ULBS.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns