foto braconaj la săcel - cerb împușcat și abandonat pe dn 1

Braconierii pun probleme fondurilor de vânătoare din județ, iar în ultima perioadă cei vizați sunt cerbii și căprioarele, asta după ce din cauza pestei porcine au „renunțat„ la mistreți. Unul din cele mai mari exemplare ale unui fond de vânătoare privat din zona Săliște a fost împușcat în noaptea de luni spre marți.

Cel mai probabil cerbul a fost împușcat în timpul nopții, pentru că a fost găsit dimineața de vânătorul fondului pe drumul național, la ieșirea din Săcel către Săliște. Este vorba despre un exemplar mare, de aproximativ 300 de kilograme care a coborât din lunca Săcelului în perioada de împerechere.

Inițial s-a crezut că animalul  fost lovit de o mașină, dar apoi vânătorul a observat urma glonțului. ”Cred că a fost împușcat din drumul național, iar apoi au încercat să îl ia, dar nu au reușit. S-or fi dus după ajutoare, dar cine știe din ce motiv au lăsat cerbul acolo pe drum. Avem frecvent probleme cu braconajul, se aud focurile de armă, dar nu îi putem găsi. Mai ales dacă iau animalele, nu mai lasă nicio urmă. Înainte bracona mistreții, da acum din cauza pestei porcine nu mai sunt, așa că se orientează către alte animale”, spune vânătorul.


Acesta a anunțat poliția. ”Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J. Sibiu efectuează cercetări într-un dosar penal ce are ca obiect infracțiunile de braconaj cinegetic și uz de armă letală fără drept, după ce în dimineața zilei de 4 octombrie a.c., în extravilanul localității Săcel, polițiștii din Săliște au găsit cadavrul unui exemplar de cerb, ce prezenta o plagă ce părea a fi prin împușcare.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor de fapt, identificării autorului și luării măsurilor legale ce se impun”, a declarat Luciana Lazăr, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu