exclusiv - stadionul municipal nu va fi gata la termen – criza de materiale de construcții, printre motive invocate

Lucrările la viitoarea arenă de cinci stele a Sibiului, vor suferi întârzieri, iar acest lucru va duce și la o decalare a termenului de finalizare a acestora. De asemenea și problemele descoperite la structura de rezistență a tribunei principale (DETALII AICI), precum și alte situații descoperite de cei de la CON-A, în timpul lucrărilor la ”Municipal”, sunt alți factori care pun ”umărul” la decalarea lucrărilor.

Viitoarea arenă cu aproape 13.000 de locuri, ar urma să fie gata în martie 2022. Asta cel puțin așa se spunea atunci când CON-A a primit sarcina de a efectua lucrările lăsate de izbeliște de către cei de la Construcții SA.
Doar că socoteala de acasă, nu s-a potrivit deloc cu realitatea din teren. Zilele trecute a început demolarea parțială a tribunei 1, cea care inițial trebuia cuprinsă în structura finală. Motivul principal ar fi acela că structura de rezistență este serios zdruncinată, iar un studiu efectuat în acest sens, a scos la iveală că este nevoie de intervenții serioase (DETALII AICI).

CITIȚI ȘI: Primăria explică de ce a fost demolată parțial tribuna oficială de la “Municipal” – Nu rezista la cutremure

Costuri puțin mai mari decât estimările inițiale
Cei de la CON-A, au explicat pentru Ora de Sibiu, ce intervenții se fac. ”Costurile cu demolarea parțială nu sunt semnificative, în schimb este de înteles că în cazul costurilor cu refacerea / consolidarea structurii, acestea pot fi mai consistente.
”În prezent se lucrează la proiectul tehnic pe toate specialitățile (rezistență, arhitectură, instalații), au fost identificate soluții de optimizare care sa contrabalanseze costurile imprevizibile identificate. Până la sfârșitul anului 2021 vom putea prezenta o balanță între costurile inițiale și costurile reale de reabilitare a tribunei Vest (parcul Sub Arini)”, spun cei de la CON-A într-un răspuns la o interpelare din partea Ora de Sibiu.
Aceștia mai spun că numărul de locuri și funcțiunile interioare ale tribunei existente, nu suferă modificări, și că doar structura de rezistență se va modifica.

VEZI AICI MAI MULTE POZE ȘI VIDEO CU TRIBUNA DEMOLATĂ 


Decalare la termenul de predare. Criza de materiale, printre motivele invocate
Cei de la CON-A, mai spun că termenul final de predare este posibil să sufere o ușoară decalare, dar acest aspect nu se datorează doar faptului ca au fost identificate probleme la structura de rezistență.exclusiv - stadionul municipal nu va fi gata la termen – criza de materiale de construcții, printre motive invocate
Aceștia spun că unele motive nu țin neapărat de problemele de structură, ci mai degrabă de criza de materiale de construcții de pe piață.
”Există în prezent circumstanțe deosebite, nemaiîntâlnite până acum, de exemplu lipsa materialelor de construcții, termene de furnizare/livrare foarte mari, datorate în special contextului pandemic mondial. Echipa CON-A are experiența, expertiza și resursele necesare pentru realizarea lucrărilor într-un ritm accelerat și de o calitate bună. Ne propunem prin urmare să finalizăm în bune condiții toate lucrările în vara anului 2022”, mai spun cei de la CON-A.exclusiv - stadionul municipal nu va fi gata la termen – criza de materiale de construcții, printre motive invocate

Îmbunătățiri la proiectul inițial – Locuri de parcare mai multe
Proiectul general a suferit multe îmbunătățiri. De exemplu vor fi locuri de parcare suplimentare, fluxuri și accese îmbunătățite. ”Putem să spunem ca a primit deja un „facelift”. Având experiență vastă în realizarea de arene sportive (stadioane și săli polivalente) am încercat să introducem în construcție tot ce este mai bun și mai eficient pentru a realiza un proiect de calitate și care să răspundă cerințelor publicului larg. Este un obiectiv de referință pentru noi în special pentru că este acasă, în Sibiu. Și așa cum am spus, am încercat să venim cu cele mai bune soluții tehnice, coroborat cu reglementările legale din Legea achizițiilor publice”, mai spun cei de la CON-A.exclusiv - stadionul municipal nu va fi gata la termen – criza de materiale de construcții, printre motive invocate

Arenă de cinci stele
Stadionul Municipal va avea o capacitate 12.363 de locuri, din care 302 locuri VIP. Arena va avea și o sală de atletism, care va fi amplasată sub actuala tribuna 2. Sala de box va fi la parter, unde vor fi amplasate și spațiile de alimentație publică.
Suprafața de joc va avea 105 metri lungime pe 68 lățime, cât cea de pe Camp Nou. Gazonul va fi natural, ranforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație. Investiția în arena construită în anul 1927 se ridică la peste 24 de milioane euro.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

Publică

  1. Un stadion de 12.300 de locuri care nu se mai termina.Va fi un stadion foarte mic pentru un oras cum este Sibiul iar termenul de finalizare se tot amana. Felicitari primariei pentru consecventa amanarii punerii in functiune a acestui stadion. Unicul stadion pe care-l mai avem