încă o lună de arest preventiv pentru criminalul din sibiu care și-a ciopârțit prietenul de pahar și l-a azvârlit în cibin
FOTO arhivă

Bărbatul din Sibiu care și-a omorât prietenul de pahar, l-a ciopârțit și l-a aruncat în râul Cibin, bucată cu bucată, mai stă o lună în spatele gratiilor. Magistrații au prelungit arestul preventiv.

În soluția pe scurt a ședinței, publicată pe site-ul portalului instanțelor de judecată, se arată că a fost prelungită măsura arestului preventiv încă 30 de zile, până la începutul lunii noiembrie. Cel mai probabil, având în vedere toate probele, Mircea Bobeș va rămâne în spatele gratiilor până când va fi condamnat.

DETALII DESPRE CUM S-A PETRECUT CRIMA AICI

„În temeiul art. 362 alin. 2 Cpp raportat la art. 208 Cpp constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luată faţă de inculpatul B.M., în prezent aflat în Penitenciarul Aiud, (mandat de arestare preventivă nr. 4/UP/26.02.2021 emis de Tribunalul Sibiu), prin încheierea penală nr. 207/CC/26.02.2021. În temeiul art. 208 alin. 3 şi alin. 4 Cpp raportat la art. 207 alin. 4 Cpp menține măsura arestării preventive a inculpatului B.M. Cu drept de contestație în termen de 48 ore de la comunicare”. se arată în soluția pe scurt.

Bărbatul nu a contestat măsura magistraților.


Criminalul și victima, prieteni de pahar. Cum s-a ajuns la crimă

Criminalul și victima erau buni prieteni. În seara zilei de 16 februarie, aceștia s-au întâlnit la ucigaș acasă unde au început să bea. Lucrurile au degenerat și, pe fondul consumului de alcool, s-au luat la ceartă. Mircea Bobeș și-a ucis atunci amicul în vârstă de 72 de ani și s-a gândit, până a doua zi, ce va face cu cadavrul. În speranța că își va ascunde urmele și nimeni nu va afla de fapta sa, individul a ciopârțit trupul bărbatului în mai multe bucăți, le-a ambalat în saci menajeri și, în noaptea următoarele, i-a transportat cu bicicleta până la Cibin, acolo unde a aruncat fiecare bucățică.

DETALII DIN ANCHETĂ AICI

Căutările cadavrului au început abia la câteva zile distanță, în 21 februarie, când rudele victimei au sesizat poliția că bărbatul dispăruse. Inițial, criminalul nu a vrut să-și recunoască fapta spunând că moartea sibianului a survenit în urma unui căzături direct în apele râului. După cercetări, criminalul a fost arestat preventiv.

Criminalul din Sibiu riscă până la 20 de ani de pușcărie. Pentru faptele de distrugerea sau profanarea unui cadavru, pedeapsa ajunge până la trei ani de închisoare.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică