FOTO Cea mai frumoasă tarabă din Piața Cibin – Pozele cu ea fac furori și în America

3.370

O plimbare prin Piața Cibin poate o fi o încântare în aceste zile de toamnă. Tarabele sunt pline cu legume de tot felul. Până să le simți gustul, culorile lor sunt cele care atrag atenția. Roșul gogoșarilor, verdele gogonelelor, un verde mai închis al frunzelor de pătrunjel, portocaliul dovlecilor, galbenul porumbului…așa îți dai seama cât de generoasă este natura. Dar, printre sutele de tarabe și zecile de culori tomnatice, un loc atrage atenția în mod special. Este o tarabă atât de frumos aranjată încât poze cu ea sunt „împrăștiate„ pe mai tot Facebook-ul, chiar până în America.

WhatsApp Image 2021 10 14 at 11.15.42

Taraba Mariei Bratu se află pe rândul din mijlocul Pieței Cibin. Din luna mai până târziu în iarnă, de la ea se pot cumpăra toate legumele de sezon. Primăvara are salate de tot felul, chiar și rucola, iar acum, în octombrie, pe stand tronează ”exoticul” broccoli. De la Maria Bratu sibienii pot cumpăra orice: porumb, varză albă și roșie, morcovi, ceapă, conopidă, pătrunjel, roșii cherry, gulii, dovlecei. Iar acum, în sezonul dovlecilor, are mai multe soiuri, fiecare cu forme și arome diferite.

WhatsApp Image 2021 10 14 at 11.15.44 1

Câteva sortimente de dovleci ornamentali vor arăta excelent într-un decor de toamnă în casele sibienilor.

Dar, nu neapărat varietatea de legume este cea care atrage atenția la taraba Mariei, ci felul în care sunt aranjate.

WhatsApp Image 2021 10 14 at 11.15.42 4

Culorile și formele legumelor sunt atât de bine îmbinate, încât taraba pare o pictură. Verdele, portocaliul, galbenul, roșiile cu gogonelele, porumbul cu frunzele de pătrunjel, dovlecii cu dovleceii și broccoli, toate sunt aranjate în așa fel încât te îmbie la tot felul de rețete. ”Le-am aranjat în trepte ca să se vadă mai bine. Am încercat să le combin după culori, pentru că mai ales acum, toamna, culorile legumelor sunt atât de frumoase. Și am reușit se pare, pentru că multă lume îmi spune că arată foarte bine”, spune Maria Bratu.

WhatsApp Image 2021 10 14 at 11.15.42 1

 

Pentru că taraba Mariei Bratu arată într-adevăr ca pictată, foarte mulți sibieni au fotografiat-o și au postat pozele pe Facebook. Unele dintre ele au ajuns chiar și în America. ”O clientă a făcut poze și le-a postat acolo când a plecat. Mi-a spus că au fost foarte vizualizate și că toată lumea le-a apreciat. A fost chiar o bucurie și o satisfacție să aud asta”, spune Maria.

WhatsApp Image 2021 10 14 at 11.15.44

Legumele atât de frumos colorate care se vând la cea mai frumoasă tarabă din Piața Cibin provin din Rășinari. Familia Bratu se ocupă cu agricultura din anul 2002, când ce doi soți au renunțat la serviciile de atunci și au început să cultive cele peste 4 hectare pe care le au. Legumele sunt crescute natural, iar gustul este imbatabil.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.