Medic și asistentă falsă la Sibiu – O femeie le-a dat 14.000 de lei ca să-i opereze o rudă

1.863

Polițiștii sibieni atrag din nou atenția asupra solicitărilor primite telefonic de a oferi sume de bani unor persoane necunoscute sub pretextul că o rudă apropiată ar fi fost implicată într-un eveniment rutier grav și ar avea nevoie de bani fie pentru rezolvarea situației juridice, fie pentru intervenții medicale de urgență. În cursul zilei de joi, o femeie a fost jecmănită de un medic și o asistentă falsă. Aceasta le-a oferit 14.000 de lei pentru operație unei „rude”.

O bătrânică a fost contactată telefonic de către un individ care s-a dat drept o rudă. În ecuație a intrat și un medic fals care i-a spus femeii că este nevoie de bani pentru operația rudei respective. Aceasta a căzut în plasa escrocilor și le-a dat 14.000 de lei.

„Ieri, 21 octombrie a.c., în jurul orei 16,15, o sibiancă în vârstă de 87 de ani a fost sunată pe telefonul fix de către un bărbat care, folosind o tonalitate imprecisă, a pretins că este o rudă a femeii spunându-i acesteia că a căzut și și-a fracturat coloana, necesitând astfel o operație foarte costisitoare. Pentru a o convinge pe femeie, în conversație a intervenit un alt bărbat care a pretins că este medic și a confirmat cele spuse de așa-zisa rudă. La scurt timp, la ușa locuinței femeii, s-a prezentat o persoană de sex feminin, introdusă în rol ca ”asistenta domnului doctor”, căreia femeia i-a înmânat suma de 14.000 de lei. După plecarea ”asistentei”, sibianca și-a contactat ruda cu care crezuse că vorbise mai devreme, înțelegând că fusese înșelată”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu. 

În cauză, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului  Sibiu au deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, iar cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu în vederea identificării persoanelor implicate și aplicării măsurilor legale în consecință.

Polițiștii avertizează – „Fiți atenți la persoanele cu care intrați în contact”

Dacă primiți o astfel de solicitare, păstrați-vă calmul, sunați-vă ruda respectivă indiferent de oră, solicitaţi cât mai multe detalii despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare.

Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil că acestea să va urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini.

Nu le furnizaţi persoanelor necunoscute informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.

Atenţie! Persoanele vizate sunt cele de vârsta a doua şi a treia, despre care se presupune că dețin acasă sume mari de bani şi rude care nu se află în proximitatea lor.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. robi scrie

    Medic și asistentă falsă la Sibiu…..false…ca sunt doi..jurnalistilor

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.