a început distribuirea la sibiu a voucherelor pentru persoanele vaccinate anti covid - cine la poate solicita

Sibienii care în luna septembrie s-au vaccinat anti covid cu schema completă (cele două doze) pot solicita voucherele de 100 de lei acordate de stat. Acestea au fost distribuite deja către centrele de vaccinare din municipiul Sibiu, urmând să ajungă și la cele din județ și la medicii de familie.

Potrivit ordinului semnat de Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, în data de 10 septembrie, persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schema completă de vaccinare primesc o alocație de hrană în valoare de 100 lei, sub forma a 5 tichete de masă.

La nivelul județului Sibiu DSP a cerut tichete în valoare de 5 milioane de lei, adică pentru 50.000 de beneficiari. Deocamdată a primit tichete de 371.000 de lei, pentru 3.710 beneficiari.

Acestea au fost deja împărțite centrelor de vaccinare din municipiu, urmând să ajungă și la cele din județul Sibiu. Medicii de familie le pot ridica de la DSP.


Sibienii care pot solicita acordarea acestor vouchere trebuie să se fi imunizat cu schema completă în primele trei săptămâni ale lui septembrie. Pentru a le ridica au nevoie de dovada vaccinării și de buletin, pe care le arată la centrul de vaccinare sau la medicul de familie unde s-au vaccinat.

Pentru restul sibienilor vaccinați cu schema completă se vor acorda voucherele la următoarea distribuire făcută de Ministerul Sănătății. Tichetele pot fi acordate în termen de 60 de zile de la doza a doua.

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu