video după șapte ani, autostrada sibiu - cluj este gata - mergem neîntrerupt pe a1 și a10

Autostrada A10, Sebeș – Turda, trebuia să fie finalizată încă din 2016. Lucrările pe lotul doi, demarate în 2014, au durat șapte ani. Astfel cel mai probabil de la 1 decembrie vom circula fără întrerupere pe autostradă, de la Sibiu la Cluj Napoca. Lotul 2 din Autostrada A10 Sebeș – Turda are o lungime de circa 24,3 km. Darea în trafic a lotului 2  din A10 va permite şi eliminarea ambuteiajelor care se formează pe DN 1 între Alba Iulia și Aiud.

[fvplayer id=”284″]

Sibienii vor putea merge cel târziu din 1 decembrie, pe autostradă de la Sibiu la Cluj, fără întrerupere. Asta pentru că lotul doi al Autostrăzii A10 Sebeş – Turda a intrat pe ultima sută de metri. Constructorul a finalizat asfaltarea pe toţi cei 24 de kilometri dintre Alba Iulia Nord şi Aiud, iar circulaţia va fi deschisă în câteva săptămâni, conform unui anunț făcut de fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă, într-o postare pe pagina sa de Facebook. Economedia.ro anunță însă că lucrările încă nu sunt finalizate. În zona alunecării de teren de la Oiejdea (aproximativ 500 metri lângă Alba Iulia-Nord) rămâne cu un singur sens, iar alte două pasaje şi bretelele peste drumurile secundare încă nu au statul final de asfalt. Un termen pe care Compania de Drumuri îl ia în calcul pentru darea în trafic este 1 Decembrie, de Ziua Naţională, deschiderea circulaţiei fiind influenţată, în această perioadă, şi de condiţiile meteo.

https://youtu.be/pmjxCPWdnvU


În aceste condiţii, Drulă dă asigurări că până la sfârşitul anului se va circula pe Autostradă completă de la Sibiu şi Deva la Cluj Napoca, odată cu deschiderea lotului 2 de pe A10.
„A10 SEBEȘ-TURDA + A3 TG. MUREȘ AU INTRAT ÎN LINIE DREAPTĂ. A fost așternut asfaltul final de uzură pe întreaga lungime a celor 2 tronsoane. Se execută în prezent ultimele lucrări pe partea de parapete, marcaje, garduri de protecție sau șanțuri. La polul opus se situează cei 24km de pe A10 lot2, un contract început în 2014 și care aniversează anul acesta 7 ani. Rețeta acestui dezastru nu ar fi fost posibilă fără o proiectare superficială, incompetență a administrației de a debloca șantierul și un constructor care s-a trezit abia în ceasul al 13-lea. Cunoscând foarte bine istoria A10 Sebeș-Turda, am decis la începutul anului că vreau să închid acest cerc de 5 miniștri ai transporturilor consecutivi care au spus ”Anul acesta se deschide Sebeș-Turda lotul 2”. Am monitorizat personal evoluția șantierului de la cantitățile zilnice de asfalt puse în operă și până la soluțiile tehnice din dealul de la Oiejdea. În ciuda încercărilor unor conducători politici de a mistifica realitatea, până la finalul acestui an vom circula pe autostradă continuă de la Cluj la Sibiu sau Deva, lăsând în urmă nesfârșitele ambuteiaje din Teiuș, Aiud și Alba Iulia”, a scris Drulă.

Autostradă completă de la Sibiu la Cluj
Darea în trafic a lotului 2 va permite circulaţia pe autostradă de la Sibiu la Cluj-Napoca şi eliminarea ambuteiajelor care se formează pe DN 1 între Alba Iulia și Aiud. Contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 2 al Autostrăzii A10 Sebeş – Turda a fost semnat în 2014 pentru 550 de milioane de lei şi avea termen iniţial de finalizare 2016.
Într-un clip comparativ publicat pe YouTube, utilizatorul Adisan, membru al comunității de pasionați de pe forumul peundemerg.ro, a realizat o punere în oglindă a întreg tronsonului 2 al autostrăzii A10 Sebeș – Turda așa cum arătă el acum și cum arăta în urmă cu aproape 3 luni.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

Publică

  1. La 2 benzi pe sens, dați buluc până nu se trec autostradal Carpații, când pe aci va trece principalul flux autostradal Euro-Asiatic, de se va circula bară la bară!