Primăria construiește un cartier rezidențial pentru tineri – În Turnișor, pe o suprafață de 11 hectare

1.863

În câțiva ani sute de tineri care vor veni în Sibiu cu serviciul sau au nevoie de o locuință socială vor avea posibilitatea de a primi o locuință din partea Primăriei Sibiu. Și una nouă, pentru că se are în plan ridicarea unui cartier pe malul Cibinului, în cartierul Turnișor.

Primăria construiește un cartier rezidențial pentru tineri – În Turnișor, pe o suprafață de 11 hectare

Terenul care se află în proprietatea municipiului Sibiu are o suprafață de 11.000 de metri pătrați și se află în cartierul Turnișor, între străzile Grâului, Orzului, Ovăzului. Prin proiectul de hotărâre care va fi supus aprobării Consiliului Local în ședința din luna noiembrie, terenul se va da în concesiune societății Urbana, care ”este mandatată pentru „construirea de locuinţe cu sprijinul statului, precum şi a altor locuinţe”.

”Ţinând cont de numărul mare de solicitări din partea cetăţenilor pentru obţinerea unei locuinţe, care depăşeşte cu mult numărul spaţiilor locative deţinute de Primărie , este necesară construirea de locuinţe pentru tineri, sociale şi de serviciu, în scopul soluţionării cel puţin în parte a acestei probleme. Se urmăreşte atât îmbunătăţirea sistemului de locuire, cât şi acoperirea în timp a cererii de locuinţe , destinate unor categorii de persoane defavorizate prevăzute de lege, cărora nivelul de trai nu le permite accesul la o locuinţă în proprietate sau închirierea unei locuinţe în condiţiile pieței”, se arată în proiectul de hotărâre care va fi supus aprobării consilierilor locali.

Astfel, terenul în valoare de 8.467.610,67 lei va fi concesionat către Urbana în vederea construirii de „locuinţe de serviciu, locuinţe sociale şi locuinţe pentru tineri, destinate închirierii de tip ANL”, cu condiţia începerii demersurilor pentru lucrările de construire în maxim 5 ani, respectiv: realizarea documentaţiei de urbanism, a documentaţiei pentru branşamentele la infrastructura tehnico-edilitară şi reglementarea juridică a imobilului teren.

Totuși, structura, respectiv tipul de locuinţe se va stabili ulterior de către Consiliul Local al Municipiului Sibiu iar repartizarea locuinţelor se va face, în funcţie de tipul acestora, de către comisiile de specialitate  numite conform legislaţiei în vigoare.

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.