craciun pandemie

Crăciunul în următorii cinci ani va fi petrecut diferit față de cum eram obișnuiți. Consilierii guvernamentali avertizează că virusul SARS-CoV-2 ar putea strica sărbătorile de Crăciun, dacă nu devine o răceală obişnuită sau un virus gripal sezonier, scrie Mediafax.ro.

 

Virusul SARS-CoV-2 ar putea strica Crăciunul în următorii cinci ani, dacă nu devine o răceală obişnuită sau un virus gripal sezonier, au avertizat consilierii guvernamentali din Regatul Unit.

Aceştia au precizat că va dura mult timp până ne vom obişnui cu această boală, care necesită o gestiune activă. Totul depinde de vaccinare: „SARS-CoV-2 va continua să fie o ameninţare pentru funcţionarea sistemului de sănătate şi va necesita un management activ, vaccinarea şi supravegherea fiind cheia, cel puţin pentru următorii cinci ani”.

La începutul acestei săptămâni, guvernul britanic a anunţat noi restricţii după ce au fost detectate cazuri de infectare cu varianta Omicron. Britanicii trebuie acum să poarte din nou măşti de protecţie în magazine şi în transportul public.

Oamenii de ştiinţă încă adună informaţii despre varianta Omicron, iar un nou studiu publicat, a constatat că a treia doză de vaccin ar putea funcţiona împotriva noii variante.

Guvernul şi-a extins, de asemenea, săptămâna aceasta campania de vaccinare şi s-a concentrat pe tinerii cu vârste între 18 şi 39 de ani, pentru a oferi britanicilor cât mai multă protecţie.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu