video: dan paștiu de la dabo doner – „sibiul mi se pare într-un regres. era bine ca iohannis să rămână aici”

Dan Paștiu, fondatorul DAbo Doner, a fost invitat la „Podcastu’ lui Pope”, unde a vorbit atât despre afacerile pe care le-a pus pe picioare, cât și despre alte subiecte politice. Antreprenorul sibian spune că și-ar fi dorit ca actualul președinte Klaus Iohannis să rămână în Sibiu, deoarece, în opinia lui, orașul se află acum „într-un oarecare regres”.

YouTube video

„Sibiul mi se pare într-un oarecare regres. Și-a pierdut din… Poate e și vina pandemiei, dar și-a pierdut din strălucirea pe care a avut-o după 2007. Capitala Culturală Europeană pentru Sibiu a fost un mană cerească. Și nu numai pentru anul 2007, și după aceea. Iohannis și-a făcut foarte bine treaba ca primar, gestionând după aceea. Mie îmi pare rău că a mers președinte. Pentru noi, Iohannis era bine să rămână aici, la Sibiu”, a spus Dan Paștiu.

Cât despre vremurile de acum, Paștiu a spus că este dezamăgit de Primăria Sibiu și simte că municipalitatea îi pune piedici. Acesta a povestit despre cum a pierdut aproape 200.000 de euro din cauza că nu i-a fost eliberată o autorizație.


„Poate sunt și dezamăgit acum de Primăria Sibiu cu tot ce se întâmplă, toate piedicile care mi se pun. Eu de exemplu acum pierd pe două locații ajutor, am pierdut aproape 200.000 euro fiindcă primăria nu a fost în stare să-mi dea autorizație pe 2019 când am cerut. Și am fost condiționat, ca să-mi iau grantul respectiv, de autorizația pe 2019. Eu am funcționat pe 2019, fiindcă am dat în judecată primăria și am câștigat în instanță dreptul să-mi dea autorizație, dar mie cei de la grant, condițiile erau să am autorizații pe 2019 și 2020. Diferență de cifră de afaceri între 2019 și 2020, îți dădea 20% compensare de la stat. Și nu am putut să o iau din cauză că m-am judecat cu primăria, din cauza acordului unor vecini din casa de lângă casa mea. Vecini care sunt vreo 30 de oameni într-un imobil, toți plecați în străinătate. Primăria a fost foarte obtuză. Nu spun că nu au bază legală când nu dau autorizații, pur și simplu nu au bunăvoință”, a mai spus Paștiu.

Episodul cu numărul 6 din Podcastu’ lui Pope poate fi urmărit integral mai jos:

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu