studenții nu se mai întorc în cămine la sibiu - au renunțat la locuri în favoarea refugiaților din ucraina

În fiecare an, repartizările în căminele studențești se fac în funcție de mediile studenților și de opțiunile acestora de repartizare la începutul fiecărui an universitar. În anul 2021-2022 căminele studențești de la nivelul Sibiului nu au atins limita maximă de cazări, deoarece, perioada pandemiei i-a făcut pe mulți dintre studenți să renunțe la locurile pe care le obținuseră în căminele studențești, dată fiind perioada de instabilitate cu care s-a confruntat universitatea.

„Nu am știut dacă să-mi păstrez locul în cămin, nu știam dacă din semestrul doi vom reveni fizic la facultate sau nu și nu am vrut să plătesc degeaba cazarea, eu stând acasă. Mulți colegi și-au păstrat locul în cămin deoarece le era frică că nu vor mi avea unde să stea dacă revenim la facultate, iar chiriile se găsesc greu și sunt foarte scumpe, în perioada sesiunii unii colegi au stat chiar și la hotel pentru că nu aveau unde.  Acum prețurile cresc din ce în ce mai mult din cauza refugiaților, cel mai probabil, și a faptului că studenții au început fizic atât cursurile, cât și seminarele, dar nu avem ce face, redistribuirile sunt momentan oprite la cămine ” transmite o studentă ULBS.


În mod normal, se făceau redistribuiri pentru locurile rămase neocupate în cămine pe fiecare lună, însă, odată cu criza refugiaților și implicarea la nivel universitar în procesul de ajutorare a refugiaților, universitatea oferă refugiaților ucraineni posibilitatea de a se caza în căminele studențești. În prezent la complexul de cămine 1,2,3 există 30 de locuri pentru refugiați, redistribuirile fiind oprite temporar, deoarece refugiații au ocupat cu prioritate locurile rămase libere în cămine.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică